Dode bij helikoptercrash voor de kust van Bergen in Noorwegen, slachtoffers lagen 50 minuten in het water

In Noorwegen, voor de kust van Bergen, is een helikopter in zee gecrasht. De reddingsdiensten konden zes mensen uit het water halen en naar het ziekenhuis overbrengen. Eén persoon is intussen overleden. Het ongeval vond net plaats tijdens een oefening van reddingsoperaties. 

Meer krantenkoppen in België

Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

De competitie in Derde Provinciale A is ondertussen al vijf speeldagen onderweg en VV Tielt staat nog steeds puntenloos onderaan in het klassement. Komend weekend staat de derby tegen VC Wingene op het programma. “Het zal wel eens keren zeker?”, vraagt coach Steve Beyst zich knipogend af.
The post Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

Lees meer »

Werken vernieuwd deelgemeentehuis Sint-Andries goed gevorderd

Een jaar na de eerste steenlegging zijn de werkzaamheden voor het vernieuwde deelgemeentehuis van Sint-Andries, waar ook het team West van de Brugse politie onderdak vindt, goed gevorderd. “Het wordt het eerste openbaar gebouw van Brugge dat volledig fosielvrij is”, zegt schepen voor facilitair beheer Minou Esquenet.
The post Werken vernieuwd deelgemeentehuis Sint-Andries goed gevorderd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze slaan tegelijk toe in Gaza, Libanon en Jemen: is de slagkracht van het Israëlische leger echt eindeloos?

Het Israëlische leger voerde gisteren raketaanvallen uit op havens en elektriciteitscentrales in Jemen. Tegelijk bombardeert het Gaza en Beiroet en zou het een grondoffensief in Libanon voorbereiden. De armslag van de Israeli Defence Force (IDF) lijkt eindeloos. Maar is dat wel zo? Hoe sterk is het Israëlische leger echt? Expert krijgskunde Roger Housen: “Eén land maakt dit allemaal mogelijk.”

Lees meer »

Al 160 keer Levensvragen, maar dit verhaal werd nog nooit verteld: “Topjobs, dure titels of glamour ten spijt: miserie overkomt iederéén”

Bijna 160 bekende Vlamingen hebben zich de afgelopen vier jaar voor u bloot gegeven in De Levensvragen van De Wachter — van Jan Mulder, op 2 januari 2021, tot Walter Grootaers, morgen. Het verhaal dat u nog nooit hebt gelezen, is dat van onze reporter Sabine Vermeiren, die ál die gesprekken — meestal urenlang en met sloten koffie — heeft

Lees meer »

Honderden kinderen voeren actie voor verkeersveiligheid in Antwerpse wijk Kiel: “Worden hier regelmatig bijna aangereden”

Op het Kiel in Antwerpen hebben honderden kinderen actie gevoerd om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de wijk. De kinderen, hun ouders en leerkrachten willen ook meer kwalitatieve open ruimte om buiten te spelen. "De infrastructuur is hier volledig op de auto gericht", zegt Bavo Wouters, woordvoerder van burgerbeweging Mobiel Kiel, die de actie organiseerde.

Lees meer »