Wetenschappers vinden microplastics in alle onderzochte menselijke placenta’s: ongerust over gevolgen voor foetussen

Amerikaanse onderzoekers hebben microplastics aangetroffen in menselijke placenta’s. Dat blijkt uit een onderzoek van de faculteit Gezondheid aan de University of New Mexico (UNM) dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Toxicological Times’. De wetenschappers maken zich zorgen over de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van de ontwikkelende foetussen. 

Meer krantenkoppen in België

Verschillende bedrijven organiseren benefiet voor Het Ventiel: “Jongdementie moet onder de aandacht blijven”

Op vrijdag 11 oktober organiseert Ventilair Group uit Kuurne een benefiet voor Het Ventiel, de buddywerking voor personen met jongdementie. De Festival Tour – Around The World wordt een geanimeerde sneukeltocht op de bedrijvenzone Kortrijk-Noord, met start en aankomst bij Ventilair Group. Daar zal een heuse festivalsfeer heersen, inclusief optredens. De gemeente Kuurne en een aantal bedrijven van het bedrijvenpark

Lees meer »

Dan toch verkiezingen in Vleteren: Vleteren Actief dient op de valreep lijst in

Vleteren Actief, dat nu met vier zetels in de minderheid zit in de gemeenteraad, diende in allerlaatste instantie toch een lijst in. Gewezen veldwachter Paul Vandendriessche, de laatste veldwachter te paard in Vleteren, en de laatste in heel België, wordt lijsttrekker. Opvallend: van de vier huidige mandatarissen, staat alleen nog Kristof Dejonckheere op de lijst. Ook Nathalie Parret was de

Lees meer »

KAJ Pittem verkent Voerstreek tijdens kamp

Het jaarlijkse kamp van de Pittemse afdeling van de KAJ vond plaats in Teuven, een dorp dat dicht bij het bekende drielandenpunt gelegen is.
The post KAJ Pittem verkent Voerstreek tijdens kamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Illegaal terecht voor messteek aan vriend: “Discussie over 20 euro”

Er hangt een 33-jarige man van Tunesische afkomst uit Roeselare een effectieve celstraf van 2 jaar boven het hoofd omdat hij een messteek gaf aan een vriend. Hij gaf toe dat er een discussie was over 20 euro maar ontkende de messteek te hebben gegeven. “Ik had een geperforeerde darm en moest een gevaarlijke operatie ondergaan”, aldus het slachtoffer.

Lees meer »