Vermoedelijke schutter van Nederlandse rapper Bigidagoe aangehouden in Parijs

Een 20-jarige Amsterdammer is woensdag in Parijs aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident in Amsterdam afgelopen weekend. Bij de schietpartij in een partycentrum kwam zondag de 26-jarige Danzel Silos om het leven, in Nederland ook wel bekend als Bigidagoe van rapformatie Zone6.

 

Meer krantenkoppen in België

“De mensen hebben geen idéé van wat zoiets aanricht”: ook Mies (59) verloor haar man na aanrijding door spookrijder

De aanrijding met een door drugs benevelde spookrijdster in Ieper, die zaterdag het leven kostte aan een 63-jarige Ronsenaar, rijt bij een ander gezin uit de Oost-Vlaamse gemeente opnieuw alle wonden open. Want dat gezin met drie kinderen verloor zeven jaar geleden op slag zijn pater familias — de in heel Ronse geliefde Stephan Deriemaeker (51) — nadat een dronken

Lees meer »

Wie wordt burgemeester van jouw gemeente? Ontdek het hier

De kiezer heeft gesproken, de kaarten zijn geschud. Dé vraag is nu: wie wordt jouw burgemeester en welke coalitie zal jouw stad of gemeente de komende 6 jaar besturen? Ontdek het op onderstaande kaart. Verschijnt er nog geen naam? Dan zijn de onderhandelingen in jouw gemeente nog volop aan de gang.

Lees meer »

LIVE LIMBURG. Al coalities in Maasmechelen, Riemst en Leopoldsburg – Genkenaren wijzen Zuhal de weg terug naar Brussel met borden en stickers

Verschillende steden en gemeenten in Limburg hebben intussen al een nieuw bestuur. Onder meer in Maasmechelen, Riemst en Leopoldsburg is de zaak al beklonken. Op andere plaatsen zijn de coalitiegesprekken nog volop aan de gang. Wat valt er nog uit de bus? Volg de ontwikkelingen en coalitievormingen na de verkiezingen op de voet in onze provinciale liveblog.

Lees meer »

Creabeurs Bis-Arts aan vijfde editie toe

Creabeurs Bis-Arts is in het weekend van 2 en 3 november aan de vijfde editie toe. Dit keer wordt behalve de inkom en de grote zaal van de Europahal ook het JOC ingenomen door de beurs. Er worden een zestigtal standhouders verwacht.
The post Creabeurs Bis-Arts aan vijfde editie toe appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij droomde ervan de nieuwe Dutroux te worden”: leerlingenbegeleider verkracht meisje uit familie en bewaart honderdduizenden naaktfoto’s van kinderen op computer

Een inwoner van Jemeppe-sur-Meuse is veroordeeld tot twaalf jaar cel omdat hij in familiale kring meermaals een meisje verkracht heeft. De verwerpelijke feiten vonden plaats toen het slachtoffer tussen 3 en 11 jaar oud was. Jérémie G. (44) had ook honderdduizenden naaktbeelden verzameld van minderjarige kinderen. Uit zijn schrijfsels bleek dat hij ervan droomde de nieuwe Marc Dutroux te worden.

Lees meer »

Waarom we de sidekicks van de burgemeester ‘schepenen’ noemen

De winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen zijn bekend, coalities worden gevormd en postjes verdeeld: wie mag zich straks burgmeester noemen, en wie schepen? Dat nogal vreemde woord in onze bestuurlijke organisatie is geen verwijzing naar de scheepvaart, leert dialectoloog Chris De Wulf. Wel naar de rechtspraak. "In de middeleeuwen hadden schepenen een dubbele functie."

Lees meer »

Drugdealer (22) wordt geklist na handgemeen met tramchauffeur

Een 22-jarige man uit De Panne zit sinds 1 augustus in de cel nadat hij als drugdealer ontmaskerd werd. Dat gebeurde nadat hij in dronken toestand betrokken raakte bij een handgemeen met de chauffeur op de tram, waarna hij gearresteerd werd door de politie en de drugs ontdekt werd.
The post Drugdealer (22) wordt geklist na handgemeen met tramchauffeur

Lees meer »

Celstraf met uitstel en effectieve geldboete van meer dan 10.000 euro voor zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s in Middelkerke en Oostende

Ondanks herhaaldelijke betrappingen bleef E.X. mensen zonder geldige verblijfsdocumenten tewerkstellen in zijn pizzeria’s in Oostende en Middelkerke. Dat levert de 42-jarige Albanees nu zes maanden celstraf met uitstel op.
The post Celstraf met uitstel en effectieve geldboete van meer dan 10.000 euro voor zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s in Middelkerke en Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Net als Annelien Coorevits maakte ook deze vijf vrouwen “horrorbevalling” mee: “Mijn man zag lijkbleek”

Als Annelien Coorevits (37) aan haar spoedkeizersnede van dertien jaar geleden terugdenkt, krimpt ze nog altijd in elkaar. Haar eerlijke getuigenis deze week weekte heel wat los bij onze lezeressen. Want mama worden mag dan een wondermooie ervaring zijn, bevallen is dat heus niet altijd. Van helse pijnen in een bad tot vier mensen die op je buik komen zitten.

Lees meer »

Experts waarschuwen dat wereldwijde watercrisis dringend aangepakt moet worden: “Moeten water leren herwaarderen”

Er is dringend actie nodig om de wereldwijde watercrisis tegen te gaan. Volgens experts wordt water als vanzelfsprekend beschouwd en veel te weinig gewaardeerd. Als we op deze manier verdergaan, is ruim de helft van de voedselproductie wereldwijd tegen 2025 bedreigd. Maar als er wereldwijd wordt samengewerkt, kan water wel een "versterkende kracht zijn voor duurzame ontwikkeling die ook nog

Lees meer »