Politie betrapt bestuurder met rijverbod bij ongeval

Dinsdagavond kwam het in Oostende tot een verkeersongeval waarbij twee auto’s betrokken raakten. Eén van de bestuurders had een rijverbod.

De feiten speelden zich kort na 22 uur af in de Dokter Eduard Moreauxlaan op de kruising met de Stanleylaan. Een bestuurder (31) reed met haar auto in de Moreauxlaan en had groen licht om het kruispunt over te steken in de richting van Bredene. Plots kwam een andere autobestuurder (41) van rechts, uit de Stanleylaan gereden. Het kwam tot een botsing tussen beide partijen, de dertiger belandde met haar auto ook tegen een verlichtingspaal. Ze liep een lichte kwetsuur op, een passagier (20) bleef ongedeerd.

De politie was snel ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. De bestuurder van het aangereden voertuig blies negatief. De veertiger legde bij de alcoholtest het resultaat ‘alarm’ af en een speekseltest gaf een positief resultaat. De auto waarmee de man reed was niet-verzekerd en de bestuurder had een rijverbod. De nodige processen-verbaal zijn opgemaakt. Beide voertuigen werden getakeld. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen.

Tijdens de vaststellingen van het verkeersongeval werd de politiepatrouille ook gekruist door een voertuig dat aan een onaangepaste snelheid richting Oostende reed. De bestuurder trachtte nog aan de patrouille te ontkomen, maar kon nabij de Stapelhuisstraat worden klemgereden. De bestuurder (24) legde daarbij een positieve ademtest af en zag het rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken worden.

The post Politie betrapt bestuurder met rijverbod bij ongeval is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “De eerste jaren kon ik m’n ‘opvolgster’ wel vermoorden”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

“Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward Vergote reageert op vijf maanden schorsing

Burgemeester Ward Vergote (Visie) reageert ongemeen hard op de vijf maanden schorsing die is opgelegd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld). Vergote keerde haar partij enkele jaren geleden de rug toe en het is zeer de vraag of dit nu al dan niet heeft meegespeeld.
The post “Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »