Oedelem One heeft in Louis Daniels nog doctor in de rangen: “Ik heb basketbal nodig”

Louis Daniels is niet alleen een vaste, betrouwbare pion in het team van Oedelem One, sinds deze week mag hij ook de titel van ‘doctor bio-ingenieur’ voeren. De combinatie van trainen en spelen in een basketbalploeg is soms moeilijk, maar de sport bezorgt hem de nodige uitlaatkleppen.

Vorige dinsdag was nauwelijks meer dan een formaliteit en vooral een ceremoniële verdediging voor een jury, in aanwezigheid van familie en vrienden.

“De echte klippen waren daarvoor eigenlijk al gerond, zodat ik me de voorbije dagen kon concentreren op het voorbereiden van de vraagstelling, maar evenzeer op de presentatie en de bijhorende receptie. Het grote werk was vooral in de jaren ervoor gebeurd”, vertelt Louis Daniels.

Meststoffenbeleid

Daniels’ werk gaat over inzichten die landbouwers kunnen krijgen in de noodzaak om te bemesten. “Daarvoor moet uiteraard eerst zicht gekregen worden op de meststoffen die al aanwezig zijn, zodat er efficiënt kan omgegaan worden met voedingsstoffen die nog toegediend moeten worden. De technologie die de boer hiervoor kan inzetten, is gebaseerd op lichtgolven en kan momenteel zowel met handapparaten als met drones gemeten worden.”

Of er een vervolg komt, hangt af van de beurs die hij ondertussen heeft aangevraagd om aan de UGent nog twee jaar verder te kunnen werken.

Uitlaatklep

De combinatie met het basketbal is geen onoverkomelijk probleem. “Soms mis ik eens een training of een wedstrijd, maar mijn onderzoek en werk had ik grotendeels zelf in de hand. Ik heb het basketbal ook echt nodig. Tussendoor kunnen bewegen, kunnen sporten en onder de vrienden zijn, zijn veeleer voor- dan nadelen.”

Oedelem kan straks ook als team van geleerden in tweede provinciale bekend worden. “We hadden met Michiel Vercruysse al een doctor in de geneeskunde in onze rangen, en Arne Vandevelde is bezig aan zijn doctoraat in de farmacie.”

Zondag 3 maart om 11 uur: Delrue JP Oostende One – Oedelem One.

The post Oedelem One heeft in Louis Daniels nog doctor in de rangen: “Ik heb basketbal nodig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijf doden door botsing trein en bus op spoorwegovergang Slowakije: bus uiteengereten

Op een spoorwegovergang in het zuidwesten van Slowakije zijn een passagierstrein en een bus op elkaar gebotst. Daarbij vielen zeker vijf doden, melden de reddingsdiensten. Volgens het persagentschap ‘TASR’, dat zich baseert op informatie van de politie en spoorwegmaatschappij ZSSK zaten er ruim honderd passagiers in de EuroCitytrein. Het publieke tv-station ‘RTVS’ meldt dat de bus letterlijk uit elkaar werd

Lees meer »

De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst: huurprijzen kustappartementen 6 procent duurder dan vorig jaar

Wie tijdens de zomermaanden een vakantieverblijf aan de Belgische kust wil boeken zal daar gemiddeld zes procent meer voor betalen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en Huswell, specialist in vakantieverhuur. Voorlopig lijkt augustus de populairste maand te zijn om naar onze kuststeden te trekken.
The post De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst:

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »