Na verkeersongeval: bijkomende autopsie op lichaam Christiana De Coninck (78) uit Knokke-Heist

Zaterdagavond 24 februari bezweek Christiana De Coninck (78) uit Knokke-Heist in het UZ Gent aan haar verwondingen en overleed ze. Eerder die avond was ze betrokken geraakt bij een verkeersongeval aan de Oostveldstraat in Eeklo, waar ze op bezoek was bij familie. Normaal zou het lichaam van Christiana woensdag 28 februari overgedragen worden aan de familie, maar het parket kon door een bijkomende autopsie het lichaam nog niet vrijgeven. De familie is nu op zoek naar extra getuigen, die het ongeval zouden gezien hebben.

Zaterdagavond omstreeks 18 uur raakte Christiana De Coninck, een 78-jarige vrouw woonachtig in Knokke betrokken bij een verkeersongeval in Eeklo. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Stationsstraat en de Oostveldstraat. Christiana stak de Oostveldstraat over en werd daarbij aangereden door een auto. Ze raakte levensgevaarlijk gewond en overleed later die avond in het UZ Gent aan haar verwondingen.

Onderzoek loopt nog

Het parket van Oost-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken. De bestuurder was niet onder de invloed, maar de exacte omstandigheden zijn nog niet duidelijk. “Het onderzoek loopt nog en de deskundige heeft nog bijkomende informatie nodig over de omstandigheden. Daarom werd er een autopsie aangevraagd en een wetsarts aangesteld om die uit te voeren. Uit dat extra onderzoek kunnen bepaalde zaken naar bovenkomen, die meer duidelijkheid kunnen geven over het ongeval. Pas na de autopsie kan het lichaam vrijgegeven worden aan de familie”, klinkt het bij de communicatiedienst van parket Oost-Vlaanderen.

“Aangezien we vandaag geen laatste groet kunnen brengen en alles vastloopt, is het zelfs niet zeker of de begrafenis zal kunnen doorgaan”

Normaal zou het lichaam van Christiana al vrijgegeven worden aan de familie op woensdag 28 februari om een laatste groet te kunnen uitbrengen. Maar door dat bijkomende onderzoek is dat nog niet zo. Daarom doet de familie op sociale media nu nog een oproep naar extra getuigenissen. Ze vragen aan iedereen, die het ongeval heeft zien gebeuren of eventueel beelden heeft van die plek via bewakingscamera’s om zich te melden of deze te bezorgen aan de politie. “Aangezien we vandaag geen laatste groet kunnen brengen en alles vastloopt, is het zelfs niet zeker of de begrafenis kan doorgaan. Help ons het rouwproces te kunnen voorzetten en om op een zo goed als normaal mogelijke manier afscheid te kunnen nemen.”

The post Na verkeersongeval: bijkomende autopsie op lichaam Christiana De Coninck (78) uit Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »