Minder omzet maar meer winst voor Deceuninck

Ramen- en deurenfabrikant Deceuninck heeft zijn omzet in 2023 met meer dan 10 procent zien dalen, maar kon wel een recordbedrijfswinst in de boeken schrijven. De activiteiten in Turkije presteerden het best, zo blijkt woensdag uit de jaarcijfers van het bedrijf uit Hooglede-Gits.

De omzet van Deceuninck kwam vorig jaar uit op 866 miljoen euro, 11 procent minder dan in 2022. “De volumes in Europa en Noord-Amerika bleven onder druk”, met stijgende intrestvoeten en hoge inflatie, zegt het bedrijf. De omzet in Europa daalde zo met 10 procent, in Noord-Amerika zelfs met een kwart. In Turkije daarentegen, “bleef de activiteit op de lokale markt heel sterk met een stijging van 6,9 procent in volumes, mede door een stijging van ons marktaandeel”.

Meer winst

De sterke resultaten in Turkije en een verbeterde winstgevendheid in Noord-Amerika leverden Deceuninck wel een record op op het niveau van de aangepaste ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen, red.). Die nam met 15 procent toe tot 117,9 miljoen euro. De nettowinst steeg van 7,6 naar 13,6 miljoen euro. Deceuninck stelt een dividend voor van 0,08 euro per aandeel.

Het bedrijf geeft nog mee dat de zoektocht naar een nieuwe CEO nog bezig is. In januari werd bekendgemaakt dat Bruno Humblet eind februari, na twee jaar, zou stoppen als CEO.

The post Minder omzet maar meer winst voor Deceuninck is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

Gewonde door Samouraizwaard na conflict in Anderlecht

In de Claude Debussystraat te Anderlecht, ter hoogte van het Astridpark, is een persoon lichtgewond geraakt door een Samouraizwaard. Volgens politiezone Zuid kwam omstreeks 1u45 ‘s nachts een melding binnen van een vechtpartij waarbij het zwaard werd gebruikt.

Lees meer »