Lening aan Lago-zwembad goedgekeurd:“Financiële bijsturing noodzakelijk”

De gemeenteraad in Zwevegem heeft de lening aan het LAGO-zwembad nu ook officieel goedgekeurd. Zwevegem leent zo’n 1.537.203 euro aan LAGO. Tijdens de raad vormde enkel de afgesproken verdeelsleutel tussen Kortrijk en Zwevegem (58/42) nog een klein obstakel.

Kortrijk en Zwevegem en de NV S&R Kortrijk-Zwevegem sloten in 2016 een DBFMO-overeenkomst voor het ontwerpen, bouwen, financieren, onderhouden en uitbaten van een nieuw zwembadcomplex te Kortrijk en te Zwevegem. De uitbating gebeurt door NV S&R Kortrijk-Zwevegem. “Na de uitzonderlijke situatie van de coronacrisis (2020-2021) volgde de energiecrisis (2021-2023) die opnieuw de rentabiliteit en cashpositie van de NV S&R Kortrijk-Zwevegem ernstig aantastte. In tegenstelling tot de coronapandemie is er geen sprake van een overmachtssituatie, maar om de verdere uitvoering van de overeenkomst te kunnen realiseren, is een financiële bijsturing noodzakelijk.”, zei schepen van financiën Eliane Spincemaille (CD&V).

“Ik geloof echt dat we met deze ingreep een mooie doorstart van zowel het zwembad, de fitness als Speelpunt, kunnen maken” – schepen van financiën Eliane Spincemaille (CD&V)

“Na onderhandelen is besloten dat Zwevegem een lening zal ter beschikking stellen van 1.537.203,00 euro. De NV S&R Kortrijk-Zwevegem zal een kapitaalsverhoging doen van 1.266.527 euro. Daarnaast komt er aanpassing van de tarieven. Voor alle duidelijkheid, het geleende bedrag moet wel terugbetaald worden.”

Discussie over verdeelsleutel

De overeenkomst diende wel goedgekeurd te worden in de gemeenteraad. Brecht Demeire (Groen) vond de verdeelseutel tussen Zwevegem en Kortrijk met 42/58 niet goed en stemde tegen. Kevin Vandewalle (Nu.Zwevegem) maakte nagenoeg dezelfde opmerking maar onthield zich bij de stemming. Wim Monteyne (NVA) stemde voor maar merkte wel op dat men het verloop goed zal moeten opvolgen en de vinger aan de pols houden.

De schepen gaf als antwoord dat de verdeelsleutel reeds zo werd afgesproken in 2016 bij de start van de besprekingen van de bouw van het zwembad. “Ik geloof echt dat we met deze ingreep een mooie doorstart van zowel het zwembad, de fitness als Speelpunt, kunnen maken. Het gaat ook over meer dan financieel rendement. Er is ook nog iets als maatschappelijk en sociaal rendement.”, besloot ze.

Geven we nog even mee dat Kortrijk een achtergestelde lening geeft aan LAGO van 2.136.375 euro.

The post Lening aan Lago-zwembad goedgekeurd:“Financiële bijsturing noodzakelijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minstens acht doden bij dubbele Russische aanval op Oekraïens ziekenhuis: tijdens evacuatie viel tweede drone aan

Minstens acht mensen zijn omgekomen bij een dubbele aanval van Rusland op een ziekenhuis in de regio Soemy, in het noordoosten van Oekraïne. Tijdens de evacuatie van patiënten en personeel volgde de tweede aanval. De Oekraïense luchtmacht maakte bekend dat Rusland afgelopen nacht 73 gevechtsdrones en 4 raketten heeft ingezet tegen Oekraïne. Het merendeel werd onderschept. Volg alle ontwikkelingen rond

Lees meer »

Kandidaat-investeerder Audi Brussels heeft volgens vakbonden geen levensvatbaar plan, arbeiders leggen werk neer

Bij autofabriek Audi Brussels is 1 potentiële investeerder opgestaan, maar diens plan zou niet levensvatbaar zijn. Dat heeft de directie vanochtend te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Tegelijk legde de directie een eerste voorstel van sociaal plan op tafel, maar de vakbonden vonden dat onvoldoende. De arbeiders legden daarop spontaan het werk neer.

Lees meer »

QUIZ. Wat mag er wel en wat mag er niet in de pmd-zak?

We gooien elk jaar 40.000 ton verboden afval in de pmd-zak. Dat blijkt uit een steekproef die vorige maand werd uitgevoerd in zes sorteercentra waar de blauwe zakken toekomen. In vergelijking met begin vorig jaar telde Fost Plus zelfs iets meer fout gesorteerd materiaal in de blauwe zak. Weet jij wat er al dan niet in de blauwe zak hoort?

Lees meer »

Burgerschool ontvangt opnieuw delegatie uit Zuid-Afrika

Burgerschool Roeselare verwelkomt op dinsdag 24 september opnieuw een groep Zuid-Afrikanen voor hun 23e uitwisselingsproject tussen de Burgerschool en Hoërskool Strand uit Zuid-Afrika.
The post Burgerschool ontvangt opnieuw delegatie uit Zuid-Afrika appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Bieke Ilegems, Daisy Thys en Maike Boerdam lossen single van hun nieuwe musical ‘Babes’

Half oktober gaat de nieuwe musicalcomedy ‘Babes’ in première in het Fakkeltheater, het is de eerste productie van het nieuwe gezelschap Iskariot. Babes vertelt het verhaal van een iconische meidengroep uit de jaren negentig die na jaren van stilte een comeback maken. De babes zijn Daisy Thys, Bieke Ilegems en Maike Boerdam, die ter promotie van de musical vandaag de

Lees meer »