Grote rookontwikkeling bij brand in loods in Bovekerke

In Bovekerke bij Koekelare is woensdagmiddag een zware brand uitgebroken in een loods waar ook een wooneenheid in gevestigd is. Er raakte niemand gewond maar de rookpluim was van kilometers ver te zien. De brandweer zal lange tijd moeten nablussen.

De brand in de Moervijverweg in Bovekerke werd om 16.50 uur opgemerkt. Het ging om een loods op het domein van een boerderij waar binnen een brand woedde. De loods was gesloten maar toch werd meteen een stevige rookpluim gezien. Toen de brandweer nog onderweg was zagen ook zij de rookpluim al van drie kilometer ver en riepen ze meteen versterking op. Bij aankomst moest de brandweer de poort van de loods openbreken om binnen te kunnen. Dat leidde tot een nog veel grotere rookontwikkeling die tot kilometers ver te zien was.

Geen asbest

“Het ging om een zware brand in een loods van 60 op 30 vierkante meter”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. “In de loods is ook een wooneenheid gevestigd. In de loods zelf waren geen dieren en geen mensen aanwezig. Om voldoende water ter plaatse hebben werd een grootwatertransport opgestart met de tankwagens van posten Koekelare, Kortemark, Houthulst en Lo-Reninge. Er moest ook extra perslucht ter plaatse komen en ook de procedure voor vervuilde kledij werd opgestart.” Er kwam ook een extra officier ter plaatse om het watertransport in goede banen te leiden. De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling en de rookpluim was tot kilometers ver te zien, tot in Koekelare zelf. De meeste rook blies over de velden en getroffen bewoners hielden ramen en deuren dicht. Er werd evenwel geen algemene BE-alert uitgestuurd. Er is gelukkig ook geen asbestgevaar want het dak van de loods was reeds vernieuwd. De brandweer zal nog lange tijd moeten nablussen. (JH)

The post Grote rookontwikkeling bij brand in loods in Bovekerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Noodtoestand in Zuid-Korea door extreem weinig geboortes: “Niet genoeg naar vrouwen geluisterd”

Zuid-Korea heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat het geboortecijfer zo laag is dat de president zich zorgen maakt over het voortbestaan van het land. Bij dat noodplan horen (nog maar eens) maatregelen om het aantal geboortes op te krikken. Maar of die iets zullen uithalen, is maar de vraag. "Vrouwen zeggen dat er onvoldoende naar hen geluisterd is", zegt freelance journalist

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »