Danny Samyn en Greta Plovie zijn een gouden paar

Danny Samyn en Greta Plovie uit de Guido Gezellelaan werden op het gemeentehuis ontvangen. Het koppel stapte op 15 februari 1974 in het huwelijksbootje en is inmiddels vijftig jaar getrouwd.

Jubileren is de ideale gelegenheid om even stil te staan wanneer, waar en hoe een liefdesverhaal begon.

Greta werd op 10 september 1957 in Roeselare geboren. Ze groeide op in een gezin met drie kinderen, samen met haar broer en zus. Het gezin Plovie woonde aanvankelijk in de Rennevoortstraat. Later verhuisde men naar de Geuzesmissestraat. Greta doorliep de school in Rollegem-Kapelle en volgde daarna enkele jaren snit en naad in de beroepsschool van Ledegem. Ze startte haar loopbaan als 15-jarige bij Courtextyl in Stasegem. Later ging ze aan de slag als poetshulp bij de gemeente.

Danny werd geboren op 6 oktober 1956 in een gezin met vier kinderen in de Boomlandstraat. Danny liep school in Ledegem en trok naar Roeselare waar hij de richting schilder volgde. Op zijn veertiende startte hij zijn loopbaan bij KKS Katoenspinnerij in Stasegem, recht tegenover Courtextyl. Danny was er aan de slag als textielarbeider. In 1989 werd hij magazijnier bij Metafox in Ardooie, een bedrijf dat gespecialiseerd is in metaalverwerking. Hij werkte er tot zijn pensioen in 2022.

Zeven kinderen

Het gouden paar was nog bitter jong toen ze elkaar ontmoetten. Greta liep school in Ledegem, Danny werkte in ploeg en wachtte om de twee weken dagelijks op zijn bus. De vinders in de buik kwamen er tijdens een optreden in het Dadipark in Dadizele. Op 15 februari 1974 gaven ze elkaar hun ja-woord in het gemeentehuis van Rollegem-Kapelle. Het kersverse paar nestelde zich eerst in de Rollegemstraat, in 1981 verhuisden ze naar hun huidige stek in de Guido Gezellelaan.

Hun gezinsgeluk is bezegeld met zeven kinderen: Evelyne, Marilyne, Annika, Annelies, Ann-sofie, Pieter-Jan en Pieter-Willem. Helemaal onderaan de stamboom prijken inmiddels negen kleinkinderen. (BF)

The post Danny Samyn en Greta Plovie zijn een gouden paar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De zeven ‘slachtoffers’ kwamen me behoorlijk bekend voor”: brandweerman Luc (67) rukt uit voor oefening, maar krijgt verrassing van formaat

Met een brede smile trok Luc Dorme uit Geluwe, de chef van de plaatselijke brandweerpost, vandaag zijn interventiepak aan voor een niet-alledaagse oefening. Eind deze maand zegt hij namelijk de brandweer vaarwel, na een carrière van 49 jaar. “Het is goed geweest”, zegt hij. “En ik wist wel dat de manschappen één en ander in het schild voerden, maar dit

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee mét vier kandidaten

Spoor8770 versterkt zich met CD&V Ingelmunster, die niet meer afzonderlijk opkomen maar zich goed voelen binnen de nieuwe partij. Bart Buyse, Filip Blanckaert, Jan Defreyne en Koen Depreiter haken zich als eerste wagon vast aan de Spoor8770-locomotief. Samen staan ze op dezelfde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »