Collecti.e.f 8 maars Kortrijk telt af naar de Internationale Strijddag voor Vrouwenrechten op 8 maart

Vrijdag 8 maart om 17 uur nodigt het Kortrijkse Collecti.e.f 8 maars – een samenkomst van feministen en feministische organisaties – iedereen uit op de Grote Markt voor een toespraak met inspirerende woorden, een optocht, persoonlijke verhalen en een feestelijke afsluiting.

“Het Collecti.e.f 8 maars eist een herinvestering in kinderdagverblijven en openbare diensten, die kreunen onder jarenlange besparingen. Een hoger minimumloon in vrouwelijke sectoren om de financiële onafhankelijkheid van vrouwen te vergroten en het risico op armoede te beperken. Daarnaast lijden vrouwen dagelijks onder geweld en seksisme. Meer budget voor preventie van seksistisch en seksueel geweld tegen vrouwen, genderminderheden en kinderen kan dit verminderen”, zegt Sabrine Yaghi van Avansa. “Deze optocht is bedoeld als een eerste stap om concrete vooruitgang te boeken.”

Wil jij of jouw organisatie helpen? Neem dan contact op via 0499/42.65.21 of [email protected].

The post Collecti.e.f 8 maars Kortrijk telt af naar de Internationale Strijddag voor Vrouwenrechten op 8 maart is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar is mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »