Al honderd deelwagens in Brugge

Met zes nieuwe deelwagens rondt Stad Brugge de kaap van de honderd deelwagens. Inwoners van Dudzele, Koolkerke, Lissewege, Sint-Pieters, Sint-Jozef en Zwankendamme kunnen voortaan ook makkelijk aan autodelen doen.

Cambio en CoopStroom plaatsen er, op vraag van Stad Brugge, vanaf vrijdag 1 maart een deelwagen. Eerder kwamen er al deelwagens in onder meer Zeebrugge en Sint-Andries. “Tegen 2025 mikken we op 125 wagens”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Voor buurtbewoners organiseert Stad Brugge infosessies waar ze alles te weten komen over autodelen. Begin maart start ook de campagne ‘Delen is een Plus’, met de bedoeling Bruggelingen vertrouwd te maken met het concept autodelen. Alle info is terug te vinden op www.brugge.be/autodelen. (CGRA)

The post Al honderd deelwagens in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geef het me in de kleedkamer”: ex-scheidsrechter beweert dat hij Messi bewust geen kaart gaf in ruil voor zijn shirt

Geen geel in ruil voor een cadeautje. De Chileense scheidsrechter Carlos Chandía beweert dat hij Lionel Messi (37) veertien jaar geleden in de halve finale van de Copa América bewust niet bestrafte met geel na handspel, waardoor de Argentijn mocht spelen in de finale tegen Brazilië. Als compensatie wou Chandía wel zijn truitje. Messi luisterde en schonk in de catacomben

Lees meer »

Israël “intensiveert” aanvallen op Libanon: nu al zeker 100 doden en meer dan 300 gewonden na tal van bombardementen in zuiden en oosten

Het Israëlische leger voert maandagochtend op grote schaal bombardementen uit op het zuiden en oosten van Libanon. Verschillende Libanezen ontvingen niet lang daarvoor berichten op hun telefoon, met het verzoek om zo snel mogelijk van hun locaties te evacueren. Libanon meldt dat bij de aanvallen al zeker 100 doden zijn gevallen en meer dan 300 gewonden. De Israëlische minister van

Lees meer »

Dit zijn de zeven kandidaten van de lijst HEUVELLAND

De lijst HEUVELLAND stelt haar kandidaten voor. Lijsttrekker Geert Vandewynckel, die de vorige keer uit de boot viel, maakt zich sterk dat hij met deze ploeg wél een zetel kan binnenhalen.
The post Dit zijn de zeven kandidaten van de lijst HEUVELLAND appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overgangsraad van bestuur Standard bekend, CEO Pierre Locht blijft aan boord “tot het verkoopproces van de club is afgerond”

Met een officieel communiqué heeft Standard de overgangsraad van bestuur bekendgemaakt. Daarin zetelen CEO Pierre Locht – die voorlopig aanblijft -, financieel directeur Giacomo Agneli en David Shaw van A-Cap – een grote investeerder van 777 die de controle over verschillende beleggingsprojecten heeft overgenomen. 777 Partners zetelt niet langer in de raad van bestuur van de Rouches.

Lees meer »

Politie blijft zoeken naar Franse Lina (15), maar vreest dat er grote vragen zullen blijven na dood hoofdverdachte: “Alles wijst erop dat hij betrokken is”

In de zaak van de vermiste Lina, het Franse tienermeisje dat in september 2023 in de Elzas verdween, wijst alles “in de richting van de betrokkenheid van hoofdverdachte Samuel Gonin”. Dat heeft interim-procureur van Straatsburg Alexandre Chevrier donderdag gezegd op een persconferentie. In de auto van de man, die zelfmoord heeft gepleegd, werd DNA van Lina gevonden. Op touwen, zo

Lees meer »

Ex-partner die verpleegster Veronique (36) neerstak blijft in cel

De 41-jarige Jürgen M. blijft een grote negen maanden na de moord op Veronique Nobus (36) langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer. De ex-partner stak de verpleegster vorig jaar met een stortvloed aan messteken dood in haar appartement.
The post Ex-partner die verpleegster Veronique (36) neerstak blijft in cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië dreigt met zware boetes als X toegang gebruikers niet opnieuw blokkeert

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

Eric Ciotti stapt op als voorzitter van tradioneel rechts in Frankrijk en verlaat zijn partij

In Frankrijk heeft Eric Ciotti aangekondigd dat hij de traditioneel-rechtse partij Les Républicains verlaat. Ciotti kwam enkele maanden geleden in opspraak in zijn eigen partij omdat hij een alliantie wilde met het radicaal-rechtse Rassemblement National. Zijn partijgenoten probeerden hem uit de partij te werken, maar slaagden daar niet in omdat Ciotti zich letterlijk in het partijhoofdkwartier had gebarricadeerd.

Lees meer »

Expo in Waasten werpt licht op bevrijding WO II: “Al 80 jaar geleden, maar we mogen het nooit vergeten”

Nog tot en met 30 september kunnen bezoekers terecht in het voormalige gemeentehuis van Waasten. Een gratis expositie, met unieke foto’s, werpt een licht op de bevrijding van 1944. “Het betekende het einde van een bloederige periode, waar twee conflicten ons bestaan voor altijd hadden gewijzigd.”
The post Expo in Waasten werpt licht op bevrijding WO II: “Al 80

Lees meer »