165.000 uitkeringen betaald voor diverse vormen van loopbaanonderbreking en tijdskrediet

In het Vlaams Gewest zijn vorig jaar gemiddeld per maand iets meer dan 165.000 onderbrekingsuitkeringen betaald voor de verschillende vormen van loopbaanonderbreking (publieke sector), voor tijdskrediet (privésector) en voor thematische verloven (privé- en publieke sector). Dat meldt Statistiek Vlaanderen woensdag. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Sofie Dumont meteen in shock bij start van ‘De verraders’: “Dat komt wel binnen”

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Honderden leerlingen krijgen plots mail dat ze deze week niet meer naar school hoeven wegens “praktisch probleem”

Voor leerlingen van de tweede en derde graad van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) gaat de eerste schoolweek de mist in. Zij kregen woensdagnacht een mail dat er donderdag en vrijdag geen les zou zijn, omdat de lessenroosters niet klaar zijn. “Interne conflicten tussen leerkrachten en directie worden uitgevochten op de rug van onze kinderen”, klinkt het bij verongelijkte ouders.

Lees meer »

“De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”: Cercle en Club optimaliseren hun regionale jeugdsamenwerkingen

Cercle Brugge telt momenteel 24, hoofdzakelijk West-Vlaamse partnerploegen; Club Brugge is met zijn NXT Cities-werking ook actief in Antwerpen en Brussel. Roel Vandaele, coördinator van Netwerk De Groene Bron, en Guilian Preud’homme, CEO van Club NTX, lichten hun respectievelijke projecten toe. “Het is in alle opzichten een win-winsituatie.”
The post “De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”:

Lees meer »

KIJK. Fans teleurgesteld na stopzetting van ‘Harry Potter’-traditie: geen aankondiging Zweinstein Express in King’s Cross

De Zweinstein Express vertrekt niet meer vanuit het station King’s Cross. Of het is toch niet meer te horen. De organisator ‘Wizarding World’ heeft het jaarlijkse evenement geannuleerd. Er kwam te veel volk op af. Tot grote teleurstelling van de fans van Harry Potter. Verschillenden van hen zakten toch af naar het station en lieten hun ongenoegen duidelijk horen. Op

Lees meer »

Varen voor het goede doel op jaarlijkse zeezeildag in Nieuwpoort

De jaarlijkse zeezeildag voor het goede doel in Nieuwpoort vindt plaats op zondag 8 september. Je kan kiezen tussen een tocht op zee of op de IJzer. De Fifty One Club Westkust organiseert dit benefietevenement samen met de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en ook met de steun van de schippers van de VVW Westhoek.
The post Varen voor het goede

Lees meer »

Zeldzame albinokreeft Lucky zwemt nu in De Oesterput in Blankenberge: “Kans van 1 op 30 miljoen dat je zo’n kreeft ziet”

Lucky the lobster, de uiterst zeldzame albinokreeft die ontdekt werd in het restaurant van Casino Oostende, kreeg een nieuwe thuis. Ze zwemt nu in restaurant De Oesterput in Blankenberge. “Kreeften kunnen tot 40 jaar worden. Lucky zal met de juiste voeding een lang en gelukkig leven hebben.” Ook het speciale aquarium waarin de kreeft nu rondzwemt, zal daar een handje

Lees meer »

Carpetright vraagt faillissement aan: 16 winkels blijven gesloten

Carpetright België vraagt het faillissement aan. De 65 werknemers van de Belgische tak van het bedrijf werden deze ochtend bijeen geroepen op de hoofdzetel, en kregen te horen dat het bedrijf de activiteiten stopzet. De 16 winkels van de vloerbekledingsketen zijn deze ochtend niet opengegaan en ook de webshop blijft gesloten.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. AA Gent gaat shoppen bij Lommel, Racing Genk versterkt zich met jonge Amerikaan

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »