Vernieuwde Spar in Ieper opent de deuren op 7 maart

Op donderdag 7 maart opent de vernieuwde Spar langs de Meenseweg in Ieper de deuren. Het worden dus nog drukke dagen voor verantwoordelijken Mira Vandecasteele en Thomas Lignel en met hen de meer dan 40 personeelsleden, aangevuld met flexi’s en jobstudenten.

“We sloten begin februari en in die ongeveer vier weken werd de winkel volledig vernieuwd”, opent Mira Vandecasteele. “We kenden heel wat lekken in het dak, de riolering en de koelkasten. Na veel vergaderen en veel winkelbezoeken besloten we om de werkzaamheden nu aan te vatten.”

“De strategie van Spar is een sympathieke buurtwinkel, lokaal verankerd”, aldus Thomas Lignel. “We willen dit zeker hoog in het vaandel dragen. Al moeten we eerlijkheidshalve toegeven dat onze voorgangers al een serieuze stap hierin hadden gezet. Bovendien hebben zij ons ook een topteam nagelaten, waarop ook wij altijd kunnen rekenen. We schakelden over op energiezuinige frigo’s werkend op CO2, en niet langer op drijfgas. Samen met de nodige isolatie, zonnepanelen, warmterecuperatie en ledlampen krijgen we een veel betere ecologische voetafdruk en moet dit naar de toekomst toe zorgen voor een hogere rendabiliteit.”

Beter overzicht

In de 1.800 vierkante meter aan winkelruimte krijgen de klanten een veel beter overzicht, gezien alle winkelrekken op maximaal 1,50 meter staan. Dat zorgt er voor dat je bij het binnenstappen meteen een overzicht hebt over de hele winkel. “Zaken waar we zeker trots op zijn is onder andere ons ‘Atelier Marcel’, genaamd naar mijn pappie, waar je vanuit de winkel de medewerkers van traiteur, beenhouwerij en charcuterie aan het werk zal zien om alles dagvers te bereiden”, aldus Mira. “Hetzelfde in de bakkerij, waar je het brood en de verse pistolets uit de oven zal zien komen. We hebben een sushibar, met dagelijks vers bereide hapjes. Er is een koelcel waar je kan doorwandelen. Maar ook de lokale producenten nemen een vooraanstaande plaats in, en bijvoorbeeld het aanbod aan streekbieren is best indrukwekkend. De kassa’s liggen nu aan de straatzijde, en geven een grotere open indruk. En we zorgden voor een korte route, zodat mensen die naar het werk trekken alles dichtbij vinden en niet heel de winkel moeten doorlopen.”

“Tijdens het openingsweekend krijgt iedereen bij aankoop van 50 euro een fles cava en zijn er foodtrucks voorzien. En er komen nog heel wat leuke acties aan”, besluit Thomas. (DT)

The post Vernieuwde Spar in Ieper opent de deuren op 7 maart is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Deze eis stelde Annelien Coorevits voor deelname aan ‘De verraders’: “Eerst weigerden ze, maar anders deed ik niet mee”

Wie houdt het hoofd koel in een web van leugens? Wie breekt onder de druk? En vooral… wie zijn de verraders? Je ontdekt het vanaf zondagavond, want dan trappen ze bij VTM het derde seizoen van ‘De verraders’ af. Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) is één van de waaghalzen die het psychologische avontuur aandurft. “Ik heb wel één voorwaarde gesteld.

Lees meer »

“De mensen zijn het zat”: liberale partijleider waarschuwt dat Duitsland controle over migratie is verloren

De liberalen van de FDP zitten bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen in de hoek waar de klappen vallen en halen de kiesdrempel niet. FDP-leider, Christian Lindner, bekritiseerde het beleid van de gevestigde partijen en waarschuwde dat burgers “op zoek zouden gaan naar een ander systeem” als het huidige migratiebeleid niet op de schop gaat.

Lees meer »

KIJK. Sofie Dumont meteen in shock bij start van ‘De verraders’: “Dat komt wel binnen”

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Dronken bestuurder riskeert 18 maanden voor ongeval waarbij Wim (37) en Joyce (36) om het leven kwamen: “Ik heb daar een totaal verkeerde inschatting gemaakt”

Op het proces van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, waarbij het echtpaar Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37) het leven liet, heeft het Openbaar Ministerie 18 maanden cel geëist voor L.W. (36) en een rijverbod van vijf jaar. Volgens het onderzoek reed de man 138 kilometer per uur waar hij 70 mocht, en had hij 1,83 promille in

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview in onze krant naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Deel Hellestraat op eerste schooldag vijf uren autovrij en omgedoopt tot Boulevard Futura

Tijdens de paasvakantie in april 2022 ging in Wervik een nieuw mobiliteitsplan in voege en kwamen er heel wat fietsstraten. De Hellestraat behoorde daar niet bij niettegenstaande de school Futura zich daar bevindt. Sedert begin dit jaar is er tussen de Rapet- en Ooststraat wel een fietsstraat. De directie was al lang vragende partij. In aanwezigheid van het stadsbestuur vond

Lees meer »

Brugse Lorelei (21) te zien in ‘Kotmadam Sarafian’ bij VTM: “Had het minder zwaar verwacht”

Lorelei (21) is sinds deze week te zien in het gloednieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’, waarbij ze een academiejaar lang samenhokte met een handvol andere studenten én Barbara Sarafian. De studente geschiedenis kijkt er – ondanks haar herexamens – positief op terug. “Het mooiste moment? Samen mijn verjaardag vieren.”
The post Brugse Lorelei (21) te zien in ‘Kotmadam Sarafian’ bij

Lees meer »

Ex-burgemeester Kortrijk Lieven Lybeer vrijgesproken van gesjoemel met onkostenvergoeding Tieltse Bouwmaatschappij

Lieven Lybeer (65), gewezen CD&V-schepen en voormalig waarnemend burgemeester van Kortrijk, is in beroep vrijgesproken voor gesjoemel met zijn onkostenvergoeding als directeur van de Tieltse Bouwmaatschappij. Het hof vindt de schriftvervalsing onvoldoende bewezen.
The post Ex-burgemeester Kortrijk Lieven Lybeer vrijgesproken van gesjoemel met onkostenvergoeding Tieltse Bouwmaatschappij appeared first on KW.be.

Lees meer »