Murielle Kesteloot runt Hypnose & Meer: “Nog te veelmisverstanden”

Last vanangstklachten, depressieve gevoelens, lichamelijke klachten, slaapproblemen of stress? Misschien kan hypnotherapie je daarbij helpen. Murielle Kesteloot van Hypnose & Meer is alvast overtuigd van de werking. “Ons dagelijkse denken, voelen en handelen wordt immers in sterke mate gestuurd door ervaringen die opgeslagen zijn in ons onbewuste”, klinkt het overtuigd.

Murielle Kesteloot (32) woont samen met haar man Alexander Lapierre en hondje Bobo al een achttal jaar in de Stasegemstraat in de Statiewijk. “Ik ben opgegroeid in Bissegem en was in mijn jeugdjaren een bezige bij”, start Murielle haar verhaal. “Ik was lid van de Chiro, volgde muzieklessen, speelde klarinet en zong in een koor. Ogenschijnlijk allemaal best leuk, maar toch overheerste vaak het gevoel dat wat ik deed, nooit goed genoeg was. Ik piekerde me rot en nam die faalangst mee in mijn professionele carrière.”

“Ik volgde een bachelor in office management en werkte bijna 10 jaar als administratief bediende. Het werk op zich beviel me wel en ik deed het ook goed, maar toch overheerste er een gevoel dat het niet goed zat en dat het geen geschikte job voor de rest van mijn leven was. Allerlei cursussen en therapieën brachten een soelaas. Ik volgde een hypnosesessie en voelde me daar heel ontspannen bij en besloot verder in die richting te werken”

Nieuwe start

“Ik vond in Nederland een passende opleiding en schreef me hiervoor in. Een burn-out speelde me in die periode serieus parten. Ik zat er fysiek en psychisch compleet door, maar besloot toch om te starten met de opleiding tot hypnotherapeute. Het was best wel intensief, maar het voelde voor mij als een nieuwe start aan. Het gaf me heel wat voldoening en hypnose had voor goed mijn hart gestolen. Het was duidelijk dat ik mij hierin verder zou specialiseren. In juli 2022 behaalde ik het diploma van Hypnotherapie Practitioner en in maart 2023 dat van Hypnotherapie Masterpractitioner.”

Starterslabo

Murielle begon haar praktijk Hypnose & Meer via het Starterslabo, een project van de overheid dat startende ondernemers begeleidt om hun ondernemersdroom te realiseren en hen via workshops ondersteunt om een haalbaar businessplan op te bouwen. “Dat traject stopt op 6 maart en op 1 april start ik in hoofdberoep als zelfstandige met de praktijk”, gaat Murielle verder. “Van 7 maart tot 31 maart ben ik niet aan het werk en kunnen er ook geen digitale producten gekocht worden. Mijn website blijft wel operationeel en er kunnen ook sessies ingepland worden voor de periode vanaf 1 april.”

“Gevoelige mensen begeleiden naar een leven met meer zelfvertrouwen”

“Wat ik versta onder hypnose? Het is een combinatie vanontspanningenfocus die ervoor zorgt dat het kritische brein kan omzeild worden en je kan terechtkomen op het niveau van het onderbewustzijn. Vaak heeft men het beeld dat het onderbewustzijn iets zweverigs, iets spiritueels is. Naar mijn mening is dat niet zo. Ons onderbewustzijn is heel belangrijk. Het is het deel van onszelf dat alles achter de schermen regelt en er onder meer voor zorgt dat ons lichaam functioneert. Ons onderbewustzijn heeft ook een heel grote invloed op de dingen die we elke dag doen, de beslissingen die we nemen en hoe we ons hierbij voelen.”

Meer rust in je hoofd

“In mijn praktijk Hypnose & Meer wil ik gevoeligemensen op eenliefdevolle, zachte manierbegeleiden naar een leven metmeer zelfvertrouwenenminder stressen gepieker. De problemen die hierrond ervaren worden, kunnen heel uiteenlopend zijn: stress, buikpijn, piekeren, problemen met het eetpatroon, slecht slapen, doemdenken, angsten, gebrek aan zelfvertrouwen, scenario’s uit het verleden blijven herhalen in je hoofd, geen ‘neen’ kunnen zeggen waardoor anderen misbruik van jou maken, blozen, trauma’s uit het verleden…”

“De sessies beginnen altijd met een korte bevraging over het probleem, wat we gaan doe om de situatie te wijzigen en dan gaan we al meteen aan de slag. Sessies duren ongeveer 1 uur tot anderhalf uur maximum en kunnen zowel in de praktijkruimte bij mij thuis en als online via Zoom plaatsvinden. Standaard wordt er gewerkt met een traject van 3 sessies (met minimum twee weken tussen de sessies), maar er kunnen eveneens losstaande hypnosesessies geboekt worden. Ik heb ook videotraining ‘Meer rust in je hoofd in 3 stappen’ uitgewerkt. Daarin leer je aan de hand van hypnomeditaties en korte video’s hoe je beter kunt samenwerken met jouw onderbewustzijnzodat je meer rust in je hoofd en in je leven kunt toelaten.”

Info: Hypnose & Meer, www.hypnose-en-meer.be.

The post Murielle Kesteloot runt Hypnose & Meer: “Nog te veelmisverstanden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dam in Polen stroomt over: “Al meer regen gevallen dan bij vernietigende overstromingen in 1997″ – Cycloon Boris eist vijf levens in Roemenië

In het zuiden van Polen is een dam overstroomd als gevolg van de cycloon Boris. Er viel een eerste dode in het land, bevestigt premier Donald Tusk. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde Millenniumvloed, de vernietigende overstromingen van 1997. Aan de Pools-Tsjechische grens werden duizenden inwoners geëvacueerd. In Roemenië maakte het natuurgeweld al zeker

Lees meer »

Wiebes maakt favorietenrol waar en kroont zich tot Europees kampioen op de weg, bedrijvige Belgen blijven met lege handen achter

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Bij de elite vrouwen sprintte Lorena Wiebes ijzersterk naar de Europese kampioenentrui. Marthe Truyen was op een veertiende plek de eerste Belgische.

Lees meer »

Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout

Tijdens de Torhoutse gemeenteraadszitting van maandagavond werd gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf uit de Makeveldmolenstraat uitgeroepen tot ereschepen van de stad.
The post Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »