Fabrice Martin en SKT Ieper Two steviger derde in Eerste Landelijke: “Ons goed herpakt na een dipje”

SKT Ieper Two won afgelopen weekend met duidelijke 74-86-cijfers bij Red Vic Wilrijk. Een tweede overwinning op rij voor de jongens van coach Fabrice Martin na hun dipje van drie verlieswedstrijden. Zo behouden ze voorlopig hun derde plaats in eerste landelijke.

Dankzij twee overwinningen op rij staat SKT Ieper Two met tien overwinningen uit zeventien wedstrijden op een mooie derde plaats. Coach Fabrice Martin zag afgelopen weekend hoe zijn troepen vooral in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe trokken. “Onze eerste twee quarters waren defensief onvoldoende”, blikt hij terug. “Vooral individueel was het soms moeilijk om de tegenstander af te stoppen. Ik ben wel uitermate tevreden met hoe we in de tweede helft gereageerd hebben. Toen klopte het defensieve plaatje wel en behaalden we een verdiende overwinning.”

Klein kloofje

Een belangrijke zege ook met het oog op het klassement in eerste landelijke. “De voorbije maand kenden we een dipje. De jongens waren wat uit vorm en het ontbrak sommigen ook aan wedstrijdritme. Maar we hebben ons goed herpakt. Dankzij deze twee overwinningen hebben we nu een miniem kloofje op de vierde in de stand. Onze derde stek willen we natuurlijk vasthouden, maar het is dit jaar een uiterst spannende competitie. Als je in deze fase enkele steken laat vallen, kan je zo van plaats drie naar plaats tien tuimelen.”

Op voorhand had SKT Ieper Twoniet echt rekening gehouden met dit scenario. “We wilden vooral een rustig seizoen draaien en af en toe eens een topploeg kloppen. Maar het seizoen begon uitstekend voor ons en we zijn in de goede flow geraakt. Door onder andere te gaan winnen in Sint-Truiden, momenteel tweede in de stand, staan we nu toch maar knap in deze positie. Het is aan ons om nu te bewijzen dat we dit kunnen volhouden. Het zal niet simpel worden, want de eerste twee ploegen van het klassement komen nog op bezoek, maar we gaan ons vel duur verkopen. Je voelt ook dat het leeft onder de jongens. Het geloof om dit tot een goed einde te brengen groeit alleen maar.” (LR)

Zaterdag 2 maart om 18.30 uur: Basket SKT Ieper Two – Kortrijk Spurs Two.

The post Fabrice Martin en SKT Ieper Two steviger derde in Eerste Landelijke: “Ons goed herpakt na een dipje” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »