Explosie op ’t Zuid in Antwerpen: verdachten kunnen ontkomen na achtervolging

In de Edward Pecherstraat in Antwerpen, in de buurt van de Waterpoort op ’t Zuid, is dinsdagavond rond 22.30 uur uur een explosief tot ontploffing gebracht aan een woning. Enkele agenten in de buurt konden twee verdachten achtervolgen richting kaaien, maar de vermoedelijke daders konden ontkomen. 

Meer krantenkoppen in België

Deze Gistelnaars zorgen voor een fleurige stad

In zaal Zomerloos werden de winnaars van de bebloemingswedstrijd gevierd. Het stadsbestuur eert hen voor “hun prachtige bijdragen aan de groene en bloeiende omgeving”. In de categorie ‘Bedrijven/Hoeve’ ging de prijs naar Dirk Verhelst van feestzaal Koolaerdhof (Steenbakkersstraat). Ronny Keters en Mireille Couvreur (Tulpenlaan) wonnen de ‘Natuurlijke tuin’ en Conny Vanborm (Dorpsstraat) had de mooiste
The post Deze Gistelnaars

Lees meer »

Celine en Ward, de bezielers en bewoners van het Sprankelhuis

Het Sprankelhuis vind je in de Grenadiersstraat 5 in Rumbeke. Daar wonen en werken Celine Verhulst en Ward Vandepoele, bezielers van het Sprankelhuis. Naar aanleiding van hun vernieuwend concept hadden we met beide een boeiende babbel.
The post Celine en Ward, de bezielers en bewoners van het Sprankelhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spanning nu al hoog in Bilzen-Hoeselt: Vlaams Belang dient klacht in tegen Team Burgemeester “wegens aanhangwagen met verkiezingsreclame” 

In Bilzen-Hoeselt wordt de verkiezingsstrijd duidelijk op het scherpst van de snede gestreden. Vlaams Belang heeft al een klacht ingediend, omdat een aanhangwagen met verkiezingsreclame voor Team Burgemeester te dicht in de buurt zou staan van een kieslokaal. "Dat is een flagrante schending van het gelijk speelveld en het decreet op de kieswetgeving", zegt Annick Ponthier van Vlaams Belang. "Een

Lees meer »

Energiewaakhond CREG waarschuwt: elektriciteitsnet moet flexibeler worden om pieken in aanbod zonnestroom te kunnen opvangen

Het elektriciteitsnet in ons land moet flexibeler worden om pieken en dalen in het aanbod zonnestroom te kunnen opvangen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Belgische energieregulator CREG. Wanneer er een overaanbod aan zonne-energie is, dreigen grote zonne- of windparken afgeschakeld te moeten worden als België er niet in zou slagen de overschotten te exporteren naar de buurlanden.

Lees meer »

Gouden feest voor Luc en Christa

Luc Devlieghe en Christa Callewaert zijn twee rasechte Meulebekenaren. Ze vierden op zondag 15 september hun gouden huwelijksjubileum.
The post Gouden feest voor Luc en Christa appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse dierenwelzijnsvereniging Beestjes in Nesten stuurt straks Beestige Buddy’s op pad om eenzame mensen te ondersteunen

De vzw Beestjes in Nesten ondersteunt al sinds de start in 2016 gezinnen in armoede bij het houden van een huisdier. Dat gebeurt met projecten zoals Beestig Gezond (sociale dierendokters), Beestig Lekker (dierenvoedselbank), Beestig Mooi (sociaal trimsalon), Beestige Oppas (uitlaat- en oppasdienst) en Beestig Braaf (sociaal dierengedragsconsulente). Met Nieuwjaar wordt het rijtje aangevuld met het project Beestige Buddy’s.
The

Lees meer »

Flakkagebruiker die huis van broer in Houthulst in brand stak, krijgt 6 jaar cel: “Feiten getuigen van een gevaarlijke ingesteldheid”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Hij wordt nu veroordeeld tot een effectieve celstraf van zes jaar.
The post Flakkagebruiker die huis van broer in Houthulst in brand stak, krijgt 6 jaar cel: “Feiten getuigen van een gevaarlijke ingesteldheid” appeared

Lees meer »

“Ik vertel geen nonsens”: Van den Bergh, bij wie iets lijkt te sluimeren, duwt De Decker voor historische clash in favorietenrol

Belgische dartsgeschiedenis in Leicester! Nog nooit stonden twee Belgen tegenover elkaar in de halve finale van een major-toernooi. Dimitri Van den Bergh treft vanavond (21u30) landgenoot Mike De Decker in de World Grand Prix. De vriendschap even aan de kant, tijd voor een clash. “Want wie iets van darts kent, ziet dat Mike in dit toernooi de beste is. Iedereen

Lees meer »

Olietanker in brand voor Duitse kust

Voor de kust van het Duitse Kühlungsborn is vrijdag in de Oostzee brand uitgebroken op de 73 meter lange olie- en chemicaliëntanker "Annika". Dat melden de Duitse kustreddingsdiensten. De 7 bemanningsleden zijn van boord gehaald.

Lees meer »

Zus van Kim Jong-Un waarschuwt Zuid-Korea voor “verschrikkelijke ramp” nadat drones met pamfletten boven Noord-Korea zijn gespot 

Kim Yo-jong, de zus van Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, waarschuwt buurland Zuid-Korea voor een "verschrikkelijke ramp" als het land nog eens drones naar Noord-Korea zou sturen. De voorbije weken vlogen er volgens Noord-Korea 3 keer drones boven de hoofdstad Pyongyang, om er pamfletten tegen het regime te verspreiden. De Zuid-Koreaanse minister van Defensie bevestigde noch ontkende de beschuldigingen.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Via behaalt absolute meerderheid in Bocholt

In Bocholt heeft Via een absolute meerderheid behaald met 50,7 procent van de stemmen. De partij wint fors, met 15,6 procent. SAMEN verstevigt zijn positie als tweede partij met 21,5 procent. N-VA verliest minimaal en strandt op 18,2 procent. Bocholt Beleeft behaalt 9,6 procent van de stemmen.

Lees meer »

Alain Top en Vooruit-Groen lijden zware nederlaag in Harelbeke, ook dochter Yasmine Top reageert: “Dit is schrijnend!”

Bij Team Harelbeke enkel en alleen vreugde. Bij Vooruit-Groen is het wonden likken. Alain Top behaalt als huidig burgemeester 1.573 voorkeursstemmen en laat zo vijf anderen voor zich, ook Melissa Depraetere. “Ik ben uiteraard ontgoocheld”, klinkt het. Ook dochter Yasmine Top reageert: “Het is zuur dat papa niet beloond wordt voor zijn harde werk.”
The post Alain Top en

Lees meer »

Oud-cafébazin Jeanine Peirs (91) kruipt opnieuw achter de toog van Ter Leie in Sint-Eloois-Vijve: “Ik koester duizenden herinneringen, maar niet alles hoeft aan het licht te komen”

De voetbalvrienden van V.K. Maryflor kwamen na 50 jaar nog eens samen in hun stamkroeg café Ter Leie. Samen met de uitbaters nodigden ze hun oude “bazin” Jeanine Peirs (91) uit, die voor de gelegenheid nog eens verse pinten mocht tappen.
The post Oud-cafébazin Jeanine Peirs (91) kruipt opnieuw achter de toog van Ter Leie in Sint-Eloois-Vijve: “Ik koester

Lees meer »