Duo krijgt celstraf met uitstel voor reeks diefstallen en inbraken

Twee mannen van 24 en 43 jaar oud kregen elk 18 maanden cel met uitstel voor een reeks van zeven inbraken en diefstallen in Koksijde en De Panne. Daarbij stalen ze vooral juwelen en elektronica. Ook een 80-jarige vrouw werd beroofd van haar goudwerk.

Het duo werd op 9 november vorig jaar opgepakt door een politiepatrouille van zone Westkust nadat een melding was binnen gekomen over hun verdacht voertuig. Ze reden rond in een Citroën C3 en gedroegen zich langs straat verdacht.

Toen de politie hen intercepteerde bleek dat er zwarte kledij in de auto lag, een beitel en andere spullen die wijzen op inbrekersmateriaal. Daarop werden de 24-jarige B.Y. en de 43-jarige L.M. gearresteerd.

Weduwe

Er volgde een onderzoek en daaruit bleek dat ze voor acht feiten van inbraken en diefstallen in De Panne en Koksijde in aanmerking kwamen. Het ging om gewone diefstallen maar ook om inbraken in woningen.

Zo drongen ze op 15 oktober het huis van een 80-jarige weduwe binnen, haalden haar huis overhoop en stalen haar goudwerk. Ze werden uiteindelijk voor zeven feiten veroordeeld, enkel voor een inbraak in een snackbar werden ze vrijgesproken. Het duo kreeg 18 maanden cel met uitstel. (JH)

The post Duo krijgt celstraf met uitstel voor reeks diefstallen en inbraken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »