Drugsbaron Ridouan Taghi veroordeeld tot levenslang in Marengo-proces in Nederland

Op het zogenoemde Marengo-proces in Amsterdam is Ridouan Taghi veroordeeld tot levenslang. Taghi was de spil van een criminele organisatie die zich toelegde op grootschalige internationale cocaïnehandel én liquidatiemoorden. 

Meer krantenkoppen in België

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

“Zo wordt het haast onmogelijk gekwalificeerde mensen te houden”: Wesley Sonck reageert op afscheid bij Belgische voetbalbond

Wesley Sonck (45) heeft in een niet mis te verstane boodschap op zijn Instagrampagina gereageerd op zijn afscheid bij de Belgische voetbalbond. De ex-speler en gewezen Rode Duivel was er bondscoach van België U19. Sonck bedankt voor het volgens hem erg vage voorstel op korte termijn waarin hij bovendien zijn tv-werk als analist moest laten vallen. Sonck: “Op deze manier

Lees meer »