Conservatorium pakt nog tot 2 maart uit met grote namen tijdens Week van de Piano: “Afsluiten doen we met Jef Neve”

Het Conservatorium Kortrijk organiseert nog tot en met 2 maart een heuse Week van de Piano met veel leerlingen en (inter)nationale pianohelden zoals pianovirtuozen Jef Neve en de Oekraïense Vitaly Samoshko op het podium.

In 2023 kocht Stad Kortrijk voor het Conservatorium vier nieuwe vleugelpiano’s en twee nieuwe buffetpiano’s aan. “Door deze vernieuwingsoperatie is de piano-infrastructuur van de school voor de komende decennia gewaarborgd. Ons Conservatorium blijft groeien in leerlingenaantallen en zet zich steeds meer op de kaart. Het is niet meer dan logisch dat ook de infrastructuur blijft mee evolueren”, duidt directeur Erik Desimpelaere.

“Toen Erik in 2020 startte als nieuwe directeur van ons Conservatorium, wisten we dat we een getalenteerd pianist binnenhaalden. Hij wees ons al snel op de verouderde piano’s en we maakten dan ook graag werk om nieuwe piano’s aan te kopen. Een stevige investering van 150.000 euro die we als muziekstad graag doen om leerlingen met kwaliteitsvolle piano’s aan de slag te laten gaan”, zegt Kelly Detavernier, schepen van Deeltijds kunstonderwijs (N-VA).

NIEUWE BOEKEN

Op 24 februari beet de Oekraïense pianovirtuoos Vitaly Samoshko de spits af. In 1999 won hij de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Vitaly concerteert in de Concertstudio om 14 uur en geeft daarna een masterclass aan de gevorderde leerlingen klassieke piano en geïnteresseerden. Op 28 februari brengen leerlingen Woord en Piano ‘Het Geheim van Chopin’, een unieke muziektheatervoorstelling rond Frédéric Chopin in de Ingelburgtoren, een van de Broeltorens. Diezelfde dag trakteren de leerlingen van de pianoklassen klassiek en jazz-pop-rock alle aanwezigen op een afwisselend concert in Buda Kitchen. Op 29 februari geeft Alex Koo om 17 uur een masterclass aan de gevorderde leerlingen piano JPR. Om 19.30 uur speelt Alex een concert in de Concertstudio.

“Afsluiten doen we met de Belgische toppianist Jef Neve op 2 maart. Hij stelt zijn nieuwe boeken Reflections in Black en Reflections in White voor in de Concertstudio”, aldus de directeur.

Meer info kan je vinden opwww.kortrijk.be/weekvandepiano.

The post Conservatorium pakt nog tot 2 maart uit met grote namen tijdens Week van de Piano: “Afsluiten doen we met Jef Neve” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen ziet aantal bloed- en plasmadonaties stijgen

Rode Kruis-Vlaanderen zag in de eerste helft van dit jaar meer mensen langskomen voor een bloed- of plasmadonaties. Er werden ruim 75.000 plasmadonaties gedaan en 118.000 bloeddonaties. Dankzij intense campagnes werden 13 procent meer plasmadonaties gedaan en de organisatie hoopt dat die stijgende trend ook in de tweede jaarhelft blijft.

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.
The post Staf en

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »