Annie uit As krijgt na 44 jaar haar eigen postkaart in de brievenbus: “Ze was voor mijn ouders bedoeld”

Annie Knockaert uit het Limburgse As heeft een postkaart gekregen die ze 44 jaar geleden zélf verstuurd heeft, terwijl ze op vakantie was. De kaart werd in 1980 afgestempeld in Oostenrijk. Het is een mysterie waar ze al die jaren gebleven is. 

Meer krantenkoppen in België

Personeel ISVAG schrijft open brief aan minister om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden: “Er is geen beter alternatief”

Het personeel van afvalintercommunale ISVAG vraagt in een open brief aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om zo snel mogelijk een beslissing te nemen over de verbrandingsoven in Wilrijk. Die moet in de nacht van 24 op 25 september sluiten. Volgens het personeel voldoet de oven aan de strengste emissienormen en is haar stikstofuitstoot de laatste jaren met

Lees meer »

Fietser komt om het leven bij ongeval in Kontich

Bij een verkeersongeval in Kontich is afgelopen nacht een fietser om het leven gekomen. De man werd aangereden door een auto en overleed ter plaatse. De bestuurder van de wagen was volgens de eerste vaststellingen van de politie niet onder invloed.

Lees meer »

Dan toch verkiezingen in Spiere-Helkijn met oprichting éénmanslijst van Luc Pollet: “Ik wil dat de democratie blijft”

Even leek het dat er maar één partij zou zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024, maar lastminute heeft dierenarts Luc Pollet een lijst neergelegd, Horizon 8587.
The post Dan toch verkiezingen in Spiere-Helkijn met oprichting éénmanslijst van Luc Pollet: “Ik wil dat de democratie blijft” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede

Op zondag 15 september organiseert de brandweerpost van Hooglede hun jaarlijkse opendeurdag. Dit jaar pakken ze het speciaal aan, want tijdens die opendeur organiseren zij ook de eerste editie van het West-Vlaams kampioenschap kratstapelen voor West-Vlaamse brandweerlieden en Hoogleedse verenigingen.
The post Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo vol zit de kalender echt: 106 dagen bijna non-stop voetbal

“Mijn vrees is dat we naar te veel wedstrijden gaan”, zei Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe afgelopen weekend. Bij de start van het Europese clubvoetbal nemen we de proef op de som: er volgt een ongeziene lawine aan non-stop voetbal. Alleen al in de Belgische en de vijf grote competities zal er op 85 procent van de dagen live voetbal te

Lees meer »

Ingrid opent derde vestiging Cannelle Orange in Ploegsteert

Het begon als een passie, een droom die realiteit werd. Het groeide uit tot een succesverhaal waarbij het einde nog niet in zicht is. In Ploegsteert opende Cannelle Orange zopas de deuren. Een derde winkel voor Ingrid Saugrain, die hiermee blijft verder timmeren aan de weg. “Mijn drijfveer blijft de glimlach op het gezicht van mijn klanten.”
The post

Lees meer »

Ferm Woesten sluit sportieve zomer af

De dames van Ferm Woesten trokken er tijdens de zomermaanden 17 woensdagen lang met de fiets op uit, goed voor 9.800 km.
The post Ferm Woesten sluit sportieve zomer af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

Strenger asielbeleid, meer geld naar woningen, minder naar onderwijs: Nederlandse premier Schoof stelt regeerprogramma voor

De Nederlandse regering wil de komende jaren een strenger asiel- en migratiebeleid, forse bezuinigingen op onderwijs, minder papierwerk in de zorg en meer bouwen. Dat staat in het nieuwe regeerprogramma, dat de Nederlandse premier Dick Schoof heeft gepresenteerd. "De ambities zijn groot, maar dat zijn de problemen die opgelost moeten worden ook", zegt de premier.

Lees meer »

Zelensky legt deze maand “overwinningsplan” voor aan Biden: “Offensief in Koersk had verhoopt effect”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »