Vijf Kortrijkse CD&V’ers versterken nationale lijsten: “Met dit ijzersterke team vechten we voor meer respect”

Afgelopen zaterdag maakte CD&V West-Vlaanderen de volledige lijsten voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Kortrijk versterken Sien Vandevelde, Mia Cattebeke, Anaïs de Bethune, Felix De Clerck en Pieter Soens de West-Vlaamse ploeg van cd&v.

“De kandidaturen van Sien Vandevelde (2e opvolger Vlaams Parlement) en Felix De Clerck (4e plaats Kamer) waren al gekend, maar nu versterken Mia Cattebeke (15e opvolger Vlaams Parlement), Pieter Soens (7e opvolger Kamer) en Anaïs de Bethune (4e opvolger Europa) het lijstje met sterke kandidaten die vanuit Kortrijk mee de West-Vlaamse kleuren gaan verdedigen”, aldus voorzitter Siska Buysschaert.

“Strijden voor meer respect”

“Het is een hele eer om mee het verhaal van CD&V West-Vlaanderen te mogen uitdragen”, zeggen Mia Cattebeke en Sien Vandevelde, die vanop de Vlaamse lijst de CD&V-kleuren in West-Vlaanderen gaan verdedigen. “We kijken ernaar uit om samen met dit ijzersterke Kortrijkse team vol te strijden voor meer respect voor onze mooie provincie.”

“CD&V kiest resoluut voor een warme samenleving met deftige politici die werk maken van de meest fundamentele dingen in het leven”

“Onze partij is op 9 juni de enige juiste keuze”, vervolgen Pieter Soens en Felix De Clerck. “CD&V kiest resoluut voor een warme samenleving met deftige politici die werk maken van de meest fundamentele dingen in het leven: een deftig inkomen waarbij je ook nog tijd kan hebben voor familie, een deftig veiligheidsbeleid, en deftige zorg in de buurt. Enkel een sterk centrum kan daar voor zorgen.”

“Het is ook belangrijk dat we Europa wat West-Vlaamser gaan kleuren en ik voel me vereerd dat ik vanuit Kortrijk mee die taak op mij mag nemen”, aldus Anaïs de Bethune.

Ook federaal lijsttrekker Nathalie Muylle is blij met het opgenomen engagement. “Ik ben zeer tevreden dat Felix en Pieter mee aan de kar willen trekken van het verhaal van CD&V in West-Vlaanderen. We kiezen resoluut voor mensen die met beide voeten in de samenleving staan, net daarom zijn beide heren een enorme waardevolle aanvulling voor onze West-Vlaamse ploeg voor de Kamer.”

Meerwaarde

Hilde Crevits: “Sien en Mia zijn twee gedreven en enthousiaste vrouwen om samen met de andere kandidaten aan de kar te trekken voor West-Vlaanderen, om dicht bij de mensen te staan en het verschil te maken. Hun engagement is een enorme meerwaarde voor onze lijst voor het Vlaams Parlement. En met Anaïs hebben we een sterke vrouw die het Europese verhaal mee een West-Vlaamse touch zal geven.”

The post Vijf Kortrijkse CD&V’ers versterken nationale lijsten: “Met dit ijzersterke team vechten we voor meer respect” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stan zit in het buitengewoon onderwijs en is bijna twee uur onderweg naar school: “Hij valt in slaap tijdens de eerste les”

95 procent van de leerlingen van het buitengewoon onderwijs is maximaal negentig minuten onderweg naar school met de bus, beweerden De Lijn en de overheid vorige week nog. Je zal maar bij die andere 5 procent horen. Zoals Stan Deurinck uit Hove. Hij is bijna twee uur onderweg naar zijn school in Bornem, enkele reis. “Woensdag is hij tijdens de

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

De balans | Ana Naqe, sopraan

17:00 De Albanees-Belgische sopraan Ana Naqe schittert vanaf dit weekend bij Opera Ballet Vlaanderen als Cio-Cio-San ofwel Madama Butterfly. Later dit najaar zingt en acteert ze daar ook in ‘Barzakh’. Bij D…

Lees meer »

Oekraïense delegatie uit bezet gebied op bezoek in Limburg: “We kunnen hier veel leren voor de wederopbouw van ons land”

In Limburg is deze week een Oekraïense delegatie op bezoek. Die wil kennis opdoen over onder meer de reconversie van de mijnen, persvrijheid en recyclage. Het gaat onder meer om de gouverneur van de provincie Loehansk in het oosten van Oekraïne, een gebied dat intussen door Rusland is bezet, en drie burgemeesters van bezette steden. Vandaag bracht de delegatie een

Lees meer »

Loslopend schaapje is politie al een maand te snel af: “Hij beweegt als een echte snelheidsduivel”

De lokale politiezone van Balen-Dessel-Mol is al een maand op zoek naar een zwart schaap. Het dier werd al verschillende keren gezien aan het bruggetje over de Molse Nete, in de omgeving van de natuur, maar kon nog niet gevat worden. Al blijkt de oplossing volgens Kemp vzw, een organisatie die met schaapskuddes begrazingsopdrachten uitvoert, niet onmogelijk.

Lees meer »

Sterrenzaak drie jaar na opening al volledig in het nieuw: “Die opmerking over een refter bleef hangen”

Restaurant Nebo op het Panamarenkoplein op Nieuw Zuid in Antwerpen heeft binnenin een metamorfose ondergaan. In een recordtijd van amper drie weken ging het hele interieur op de schop. Chef Dimitri de Koninck (37) en Michelle Gielens (31) ontvingen in de eerste week van september de eerste gasten. “Wanneer we over onze plannen vertelden, vroegen negen op de tien mensen

Lees meer »

Handzame kermist vier dagen lang

Na Edewalle en Kortemark blijft de gemeente gewoon kermissen, want het volgende feestgedruis vindt vanaf 6 september alweer plaats in Handzame, waar een heus feestdorp op poten gezet wordt, van de Gildezaal tot aan café ‘t Schaek.
The post Handzame kermist vier dagen lang appeared first on KW.be.

Lees meer »