Van nul naar twee sterren in minder dan twee maanden: Hof van Cleve verbaast culinaire wereld

In welgeteld 58 dagen heeft Hof van Cleve 2.0 opnieuw twee sterren veroverd. Chef-kok Floris Van Der Veken nam pas op 1 januari het roer van Peter Goossens over, maar gooit nu al hoge ogen.

Toen Peter Goossens eind december afscheid nam van ‘zijn’ Hof van Cleve, had zijn opvolger Floris Van Der Veken de aartsmoeilijke taak om de reputatie van het culinaire instituut hoog te houden en opnieuw op sterrenniveau te brengen.

Minder dan twee maanden na de overname is de man al in zijn opzet geslaagd en mag hij twee Michelinsterren mee naar Kruisem nemen.

Dat hij die uit handen van zijn leermeester mag ontvangen, maakt het extra emotioneel. “Ik ben in de wolken”, zegt hij. “Dit is de verdienste van ons voltallige team. Zonder ulder zou ik hier niet staan.”

Vier West-Vlamingen aan boord

Dat team is trouwens met een smakelijke West-Vlaamse saus overgoten. Vier van de zeventien medewerkers zijn vanuit onze provincie afkomstig en timmeren mee aan het (nieuwe) succes: Lucas Maes (2) uit Blankenberge, Elizio Masson (20) uit Poperinge, Céline Vandenberghe (28) uit Wevelgem en Marlies Naeyaert (26), eveneens uit Wevelgem.

The post Van nul naar twee sterren in minder dan twee maanden: Hof van Cleve verbaast culinaire wereld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buren in de Warandedreef: een warm buur(t)initiatief

De Warandedreef is een 700 meter lange straat met slechts aan één kant bebouwing en het is geen plek waar je veel bewoners aantreft. Het is een lang lint met veel open ruimtes ertussen. Toch is dit de perfecte plek voor een jaarlijks buurtinitiatief dat vijftien jaar geleden werd opgezet. Het idee was simpel maar
The post Buren in

Lees meer »

Klaar met woke en middelmatigheid? In Ardennen start school voor ‘complotdenkers’ met Willem Engel als ‘hoofd cultuur’

Ben jij een kuddedier dat niet voor zichzelf kan denken? Dan is deze school niet voor jou. Nova Academia – een nieuw instituut in het Waalse Theux – is bestemd voor ‘echte volwassenen’. Vanaf september biedt de school een geluid tegen middelmatigheid, wokeïsme en vrouwen die geen kinderen krijgen. Met Willem Engel als ‘hoofd cultuur’ – en dat allemaal voor

Lees meer »

10 topwandelingen in Nationaal Park Hoge Kempen krijgen Europees keurmerk ‘Leading Quality Trail’

10 dagwandelingen in het Nationaal Park Hoge Kempen krijgen begin oktober het Europese kwaliteitslabel ‘Leading Quality Trail – best of Europe’. Het is de European Ramblers Association die de wandelingen beoordeelt. Die organisatie heeft eerder ook al de National Park Trail, een langeafstandswandeling van 110 kilometer in het Nationaal Park Hoge Kempen, het Europees keurmerk gegeven.

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: Wallonië geteisterd door felle neerslag, hagel en windstoten, ook in regio Mechelen en Tienen hevige regen

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

Vlaanderen komt met plan om aantal baanvakken op viaduct E17 naar centrum Gent te halveren: “Dit is onmiddellijk uitvoerbaar”

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft een mobiliteitsstudie uitgevoerd over de afbouw van de B401, het viaduct dat de E17 naar het centrum van Gent leidt. Er lagen verschillende scenario’s op tafel, onder meer de sluiting van het viaduct. Dat lijkt op korte termijn niet mogelijk, een afbouw van het aantal rijstroken van 2 naar 1 in beide richtingen zou

Lees meer »

Nota formateur Diependaele (N-VA) voorlopig “onvoldoende” voor Rousseau (Vooruit) – Mahdi (CD&V) vindt dit “niet geruststellend”

Na een bemiddelingsopdracht van Maxime Prévot (Les Engagés) is Bart De Wever (N-VA) opnieuw aan zet als federaal formateur. Ondertussen probeert Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zijn formatie te doen landen En in Brussel loopt de regeringsvorming in de soep. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »