Siebe (18) zit op kot in een rusthuis: “Als mijn vriendin blijft slapen, zijn de andere bewoners extra nieuwsgierig”

Sinds het begin van dit academiejaar wonen in het Leuvense woonzorgcentrum Edouard Remy ook drie studenten. Eerstejaars kinesitherapie Siebe (18) is één van hen. “Mijn kamer ziet eruit als een gewoon kot, alleen het gezelschap aan tafel is wat ouder.” 

Meer krantenkoppen in België

Okido neemt afscheid van Katelijn Callewaert

Katelijn Callewaert (63), directrice van gemeenteschool Okido werd naar aanleiding van haar pensionering in de bloemen gezet. “Ik ben in september 2012 gestart als directeur en heb er dus 12 schooljaren opzitten bij Okido”, weet Katelijn. “De school was me niet vreemd aangezien ik in een vorig leven 10 jaar voorzitter van de ouderraad van
The post Okido neemt

Lees meer »

BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

BNI Cieper bundelt lokale ondernemers uit het Ieperse. Zij komen elke woensdagmorgen samen om te vergaderen en te netwerken. Elke week krijgt één van de leden ruim de tijd om zichzelf voor te stellen. Intussen telt BNI Cieper een omzetcijfer van 20 miljoen euro.
The post BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

Lees meer »

China lanceert satellieten voor wereldwijde communicatie

Geespace, een dochterbedrijf van het Chinese autoconcern Geely, heeft vrijdag bekendgemaakt dat het opnieuw tien satellieten gelanceerd heeft. De satellieten zijn onderdeel van een constellatie die beschreven wordt als de Chinese tegenhanger van Starlink van het Amerikaanse bedrijf SpaceX van Elon Musk.

Lees meer »

Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou trots op ons zijn”

Elise Voet (24) en Bastien Loosveld (27) zijn de nieuwe gezichten van frituur ‘t Vichtenaarke in de Harelbekestraat. De kneepjes van het vak leerden ze van de schoonzussen Rosine Deconinck en Maryke Demeyere die de afgelopen 23 jaar de vaste waarden waren van deze frituur.
The post Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou

Lees meer »

OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen”

Hoeveel West-Vlamingen er zijn? Ik geef toe dat we die vraag deze week eens gegoogeld hebben. Je moet weten dat onze website in augustus een record brak: nooit eerder kreeg KW.be zoveel bezoek als de voorbije maand.
The post OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen” appeared

Lees meer »

Brugse Lorelei (21) te zien in ‘Kotmadam Sarafian’ bij VTM: “Had het minder zwaar verwacht”

Lorelei (21) is sinds deze week te zien in het gloednieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’, waarbij ze een academiejaar lang samenhokte met een handvol andere studenten én Barbara Sarafian. De studente geschiedenis kijkt er – ondanks haar herexamens – positief op terug. “Het mooiste moment? Samen mijn verjaardag vieren.”
The post Brugse Lorelei (21) te zien in ‘Kotmadam Sarafian’ bij

Lees meer »

Larissa uit ‘Blind getrouwd’ woont al 7 jaar samen met haar broer: “Financieel wordt het lastig, haar vertrek”

“Ik viel altijd voor foute mannen, die ik met m’n voeten liet spelen”, vertelt Larissa (30) uit ‘Blind getrouwd’. Het is nu aan kersverse echtgenoot Simen (31) om aan dat patroon een einde te maken. Al staat hij voor een stevige opdracht, want hij zal niet alleen het vertrouwen van zijn bruid, maar ook van haar broer, soulmate én huisgenoot

Lees meer »

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »

Werken Nijverheidsstraat in Ingelmunster afgerond: nieuwe inrichting met zone 30

Op zondagvoormiddag 8 september zijn de bewoners van de Nijverheidsstraat in Ingelmunster welkom in de gemeentelijke loods voor een drink. De riolerings- en wegeniswerken zijn immers afgerond in deze straat en de weg heeft een nieuwe inrichting.
The post Werken Nijverheidsstraat in Ingelmunster afgerond: nieuwe inrichting met zone 30 appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 49 doden en 219 gewonden nadat Rusland raket afvuurt op leercentrum en ziekenhuis

Zeker 49 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen volgens de laatste cijfers ook zeker 219 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

“Straks worden delen van de wereld onbewoonbaar en wij zijn aan ‘t blèten over migratie”: Murielle Scherre is het wit konijn van Groen in Oostende

Met Murielle Scherre haalt Groen in Oostende een stevige scheut rock-’n-roll binnen. Een rebel in de modewereld. Een lijf vol tattoos. Een vrouw die weet wat ze wil. Die heilige huisjes omverblaast. Dat wil ze straks ook doen in de politiek. Of deze stap haar leven zal veranderen? “Neen, behalve dat ik nu met kleren aan op de foto’s sta.”

Lees meer »