Politie Westkust trekt 13 rijbewijzen in, ook controleactie tegen transmigratie

Politiezone Westkust hield afgelopen weekend een controleactie tegen de transmigratieproblematiek en zette ook verschillende alcoholcontroles op. Daarbij werden in totaal 13 rijbewijzen ingehouden.

De controleactie ‘smallboats’ startte vrijdagavond om 18 uur en werd stopgezet om 2.30 uur. Er werd in eerste instantie een controle gehouden in de strijd tegen de transmigratieproblematiek, maar dat leverde niets op.

Ademtesten

Tegelijk werden alcoholcontroles gehouden. “In de Ten Bogaerdelaan in Koksijde controleerden we bij 11 bestuurders of ze alcohol hadden gedronken”, zegt Hélène Ingels van Westkust. “Ze legden allemaal een negatieve ademtest af. Eén bestuurder kreeg wel een proces-verbaal van waarschuwing omdat de autoverzekering was vervallen. In de Pelikaanstraat in Nieuwpoort legden 52 bestuurders een ademtest af. Eén bestuurder moest het rijbewijs voor zes uren inleveren. In de De Pannelaan in De Panne tot slot controleerden we 17 bestuurders. Twee bestuurders mochten gedurende drie uren geen voertuig meer besturen. Een andere bestuurder was het rijbewijs voor zes uren kwijt.”

Blazen op vier locaties

Van zaterdagavond tot zondagmorgen waren alcoholcontroles op vier verschillende locaties. “199 bestuurders legden een ademtest af”, vervolgt Ingels. “Tien bestuurders hadden te veel alcohol gedronken om nog een voertuig te mogen besturen. Aan de Kaai in Nieuwpoort mochten vier bestuurders drie uren lang geen voertuig meer besturen. Twee andere bestuurders moesten hun wagen voor zes uren aan de kant laten staan. In de Stationsstraat in De Panne bliezen drie bestuurders alarm. Hun rijbewijs werd voor drie uren ingehouden. Eén andere bestuurder leverde het rijbewijs voor zes uren in. In de Duinhoekstraat in De Panne was één bestuurder het rijbewijs voor zes uren kwijt. Op de laatste halte in de Ten Bogaerdelaan in Koksijde blies elke gecontroleerde bestuurder negatief.” (JH)

The post Politie Westkust trekt 13 rijbewijzen in, ook controleactie tegen transmigratie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!”

Van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli organiseert het Brugs Handelscentrum (BHC) opnieuw een koopweekend met heel wat animatie in het kernwinkelgebied. “Sedert medio 2023 zijn er meer dan zestig nieuwe zaken bijgekomen”, weet voorzitter Dirk Vanhegen.
The post Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mokza zet zijn kampioenen in de kijker

Mokza laat mensen van Koekelare van alle leeftijden actief deelnemen aan spel-, quiz-, kaart- en bowlingnamiddagen in zaal De Mokkernaere. De vereniging organiseert deze activiteiten op regelmatige basis en is de perfecte plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen plezier te maken. Freddy Verheye uit Zande speelt daarbij al jarenlang een belangrijke rol en deelde de

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.
The post Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Lees meer »