Nieuwe directeur De Graankorrel start volgend schooljaar: “Diploma is nu wel in orde”

Met een jaar vertraging wordt Lies Vercruysse (32) uit Dadizele de nieuwe directeur van vrije basisschool De Graankorrel in Wervik. Lies Vercruysse studeerde aan de UGent Master Pedagogische Wetenschappen. De nieuwe directeur komt een schooljaar later, want ze zou vanaf augustus vorig jaar Luc Beyens opvolgen. Hij is sinds mei op pensioen.

“Ondertussen startten we een nieuwe sollicitatieprocedure op”, zegt voorzitter priester Marc Verhaeghe van het schoolbestuur. “We kozen opnieuw voor Lies Vercruysse. De vorige keer bleek haar vereiste diploma niet in orde. Nu dus wel.”

In de drie vestigingen Magdalenastraat, Ooststraat en Grauwe Zusterstraat zijn er in totaal iets meer dan 650 leerlingen en dat is uiteraard heel veel. Omdat de nieuwe directeur voor dit schooljaar dus afhaakte, zorgde dat voor een herinvulling van de taak.

Net zoals de laatste twee maanden van het vorige schooljaar delen directeurs Nadine Mispelaere en Ann Alleman deze taak elk halftijds en dit tot eind maart. Nadien zal Ann Alleman de rest van het schooljaar de taak van directeur opnemen.

Veel vacatures

Lies Vercruysse groeide op in de Magerheidstraat op Ter Hand in Geluwe. Ze is de dochter van Patrick Vercruysse en Anja Van der Schaeghe. Lies was enkele jaren voorzitster van het jeugdhuis JOC Dadizele.

Terwijl de vacature voor een nieuwe directeur is ingevuld, blijft de scholengemeenschap De Graankorrel op zoek naar verschillende leerkrachten voor het kleuter en de lagere school in zowel Wervik, Geluwe als Kruiseke. Halftijds of vier vijfden. Kandidaten kunnen contact opnemen met de directie.

Na een geslaagde editie vorig jaar organiseert het oudercomité opnieuw een pasta-avond op zaterdag 2 maart in de stadszaal Oosthove. De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten.

The post Nieuwe directeur De Graankorrel start volgend schooljaar: “Diploma is nu wel in orde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen

Achter de huizen parallel met de Stationsstraat is de voorbije maanden hard gewerkt aan de realisatie van de Groene Corridor, een recreatieve groene doorgang tot aan de spoorweg. Nu de werken achter de rug zijn, werd de Groene Corridor officieel geopend.
The post Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vervoersdienst Nestor breidt uit met een riksja: “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen”

Wie minder mobiel is, kon bij de Buurthulp Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelen we nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers”, zegt Rebecca Vandemaele, coördinator bij Nestor.
The post Vervoersdienst Nestor breidt uit met een

Lees meer »

De eerste Tour van Merckx door de ogen van onze analist Michel Wuyts: “In 1969 waren mensen zo verlangend als in 2024”

55 jaar na Eddy Merckx begint Remco Evenepoel vandaag aan zijn eerste Tour de France. Daarom duikt onze wieleranalist en -commentator Michel Wuyts in de archieven en haalt hij herinneringen op aan het Tourdebuut (en de eerste eindzege) van Merckx. “Die nacht heeft Neil Armstrong voet op de maan gezet. Ik zag het in de roes van Merckx. En vond

Lees meer »

Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels

De speelplaats van het Sint-Bernarduscollege was woensdagavond opnieuw het decor van een spannende voetbalavond, dit keer voor de wedstrijd tussen Oekraïne en België die eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ondanks het ontbreken van doelpunten, bleef de sfeer uitgelaten en vol verwachting.
The post Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels appeared

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »