Manon (21) is Miss Comines Franco-Belge: “Ik twijfelde keer op keer om zelf deel te nemen”

Afgelopen weekend werd Manon Stienne (21) tot Miss Comines Franco-Belge gekroond. De verkiezing is de enige grensoverschrijdende verkiezing van het land. De kersverse miss ziet zo haar kansen vergroot om ook deel te kunnen nemen aan het prestigieuze Miss France.

Het was drummen in de Lys Arena, gelegen in het Franse Comines. Waar de missverkiezing traditioneel in het cultureel centrum van Komen-Waasten wordt georganiseerd, moest het comité wegens de verbouwingen voor de tweede keer verhuizen naar Frankrijk. Miss Comines Franco-België is de enige verkiezing van het land waar de dames zowel in België als in Frankrijk verder kunnen stuwen in de wereld van miss-verkiezingen. Niet minder dan 350 genodigden maakten hun opwachting voor het evenement, georganiseerd in hetzelfde weekend als de Miss België-verkiezing.

De show, die de verkiezing omkaderde, was er eentje om bij te watertanden. Spectaculaire acts door artiesten, werden afgewisseld met proeven voor de deelnemers. Ook de show van outfits en galajurken was bewonderenswaardig.

Op het einde van het wervelde spektakel kon slechts één van de negen kandidates het kroontje mee naar huis nemen. Uit handen van uittredend miss Maëva Cuvelier kreeg Manon Stienne het kroontje op het hoofd gezet. De 21-jarige jongedame is afkomstig uit het Franse Houplines en heeft een diploma uit het bankwezen op zak.

Duidelijk geëmotioneerd sprak ze nadien woorden van dank uit. “Nooit had ik durven dromen om met deze titel naar huis te kunnen keren”, klonk het. “Al drie jaar op een rij volg ik de verkiezingen van dichtbij en ik twijfelde keer op keer om zelf deel te nemen. Nu ik mijn diploma heb, aarzelde ik niet langer en schreef ik me in. Dat het meteen ook de winnende keer was, is nog verrassender.”

Wendy Breyne wordt eerste eredame, Manon Druant kreeg de titel van tweede eredame. Het drietal zal drukke weken voor de boeg hebben. Allen worden ze ambassadrices voor zowel Komen-Waasten als Comines France.

The post Manon (21) is Miss Comines Franco-Belge: “Ik twijfelde keer op keer om zelf deel te nemen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

Armoedeorganisatie Pelicano kan voorlopig geen fiscale attesten uitdelen voor giften: zo krijg je toch nog belastingvermindering

Kinderarmoedestichting Pelicano mag geen fiscale attesten uitschrijven voor giften die ze in 2023 heeft ontvangen. Haar erkenning werd niet hernieuwd door de overheid. Daardoor kunnen mensen die vorig jaar geld hebben gedoneerd daar voorlopig geen belastingvermindering voor krijgen. De FOD Financiën legt uit hoe je achteraf toch nog een belastingvermindering kunt krijgen voor uitgaven waarvoor je op het moment van

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »