Man maakt uil uit papier-maché om eksters te verjagen, maar dat heeft een averechts effect: “Ze begonnen hem te aanbidden”

Giulo (30) was de vele eksters in zijn tuin beu, vooral omdat ze voortdurend het eten van zijn kat opaten voor zijn huisdier eraan kon beginnen. De Australiër had gelezen dat je de vogels kunt afschrikken door een beeld van een uil in de tuin te zetten, maar de exemplaren in de winkel vond hij te duur. Dus maakte hij een vogelverschrikker uit papier-maché. Zijn knutselwerk had echter een averechts effect.

 

Meer krantenkoppen in België

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »