LIVE GAZA. Biden: “Goede hoop op een staakt-het-vuren vanaf komende maandag”

De Amerikaanse president Joe Biden zegt dat hij hoopt dat er “tegen volgende maandag” een staakt-het-vuren is in het conflict tussen Israël en Hamas. De gesprekken over een deal, die ook de vrijlating van Israëlische gijzelaars omvat, lopen nog steeds. “Mijn nationale veiligheidsadviseur zegt me dat we dichtbij zijn, maar het is nog niet afgeklopt”, zei Biden aan de pers tijdens een bezoek aan New York. De bemiddelende landen, behalve de Verenigde Staten ook Qatar en Egypte, proberen een compromis te onderhandelen tussen Israël en de radicale Palestijnse terreurorganisatie Hamas. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag

Yvonna Belpaeme heeft op dinsdag 3 september haar 100ste verjaardag gevierd. Ze deed dat samen met familie en het personeel van woonzorgcentrum Jacky Maes, waar ze verblijft.
The post Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bristol in Tielt wordt Chaussea

Het doek is gevallen over schoenen- en kledingwinkel Bristol. 72 van de 117 winkels werden overgenomen, waarvan 62 door de Franse schoenenketen Chaussea. Ook de vestiging in Tielt.
The post Bristol in Tielt wordt Chaussea appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wordt komend schooljaar werk gemaakt van langetermijnplan om lerarentekort aan te pakken?

Het lerarentekort blijkt dit schooljaar nog groter te worden dan vorig schooljaar, alle maatregelen en lapmiddelen ten spijt. Hoewel de onderwijskoepels eind vorig jaar de toekomstige Vlaamse regering nog opriepen om de krachtlijnen van de Commissie van Wijzen in haar rapport over de professionalisering van het lerarenberoep integraal mee te nemen in haar regeerakkoord, hopen ze nu vooral dat er

Lees meer »