LIVE GAZA. “30 terroristen in één dag gedood in Gaza-Stad” – Voor het eerst bombardementen op oosten van Libanon

Het Israëlische leger beweert in één dag meer dan 30 terroristen in Gaza-Stad gedood te hebben. Daarnaast vonden er voor het eerst bombardementen plaats tegen Hezbollah in het oosten van Libanon. Tot nu toe gebeurde dat enkel in het zuiden.Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Koppel riskeert monsterboete van maar liefst 528.000 euro voor het onderbrengen van gastarbeiders in ongeschikte kamers: “Nooite onze bedoeling”

Een bouwbedrijf uit Kortemark riskeert een monsterboete van maar liefst 528.000 euro omdat de zaakvoerders gastarbeiders onderbrachten in kamers die daar niet voor geschikt waren. Het koppel achter het bedrijf was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. “Het was nooit onze bedoeling om mensen in ongeschikte panden onder te brengen.”
The post Koppel riskeert monsterboete van maar

Lees meer »

Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat niet over anders zijn, maar over jezelf zijn”

De Waregemse illustrator Flore Deman (32) en grafisch vormgever Femke Vanbelle (34) uit Brugge stellen hun gloednieuw prentenboek voor. In Kamertje ikke vertellen ze het verhaal van twee verschillende personages. “We ergeren ons aan boeken die het hebben over ‘anders zijn’. De focus moet liggen op ‘jezelf zijn’.”
The post Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat

Lees meer »

Kat die tijdens kampeertrip verloren raakte in Yellowstone, legt bijna 1.300 kilometer af in twee maanden om thuis te raken

Twee maanden lang maakte een Amerikaans koppel uit Californië zich zorgen over hun kat, nadat ze hem tijdens een kampeertripje in Yellowstone National Park kwijt waren geraakt. Wat bleek? De kat was alweer naar huis vertrokken. Het diertje werd 1.300 kilometer verderop, in Californië, levend en wel teruggevonden. “Hij had waarschijnlijk niet veel energie meer om nog verder te gaan.”

Lees meer »

Aantal besmettingen neemt toe, net bij start coronavaccinatie: hoe nuttig is dat vaccin en wie neemt het best?

Op enkele plaatsen laat de levering van vaccins nog op zich wachten, maar bij de meeste huisartsen en apothekers is vandaag een nieuwe vaccinatieronde tegen corona van start gegaan. Voor risicogroepen is een booster aanbevolen, maar wat als je jong en gezond bent? Hoeveel immuniteit heb je op dit moment nog? En moeten we een nieuwe coronagolf vrezen? Experts Joris

Lees meer »

Film over jonge Trump binnenkort in zalen, tot zijn groot ongenoegen: “Meteen na première werd gedreigd met juridische stappen”

Binnenkort verschijnt ‘The apprentice’ in de zalen. Daarin is te zien hoe een jonge Donald Trump ‘opgeleid’ wordt door de machtige advocaat Roy Cohn. Dat de film opschudding veroorzaakt, mag niet verbazen. "Als zo’n geëngageerde regisseur iets maakt over Trump, dan krijg je geen flatterend portret", duidt filmjournalist Lieven Van Gils.

Lees meer »