Johan Museeuw bezoekt Strade ViveBikefest in Waregem

Op zaterdag 2 maart vindt de tweede editie van Strade Vive Bikefest plaats. De organisatie voorziet in verschillende fiets-, mountainbike- en graveltochten, en ambiance. Start, finish en afterparty met wielerklassieker Strade Bianche vinden plaats bij café De Porcherie in Sint-Eloois-Vijve.

Het wielervoorjaar staat voor de deur en ook de vele recreatieve trappers trekken opnieuw de baan op. Die kunnen op de eerste zaterdag van maart terecht bij Strade Vive Bikefest. Vrienden Anton Godecharle, Tom Verhelst en Simon Vansteenkiste voorzien samen met Tony Devos van Fietsen Devos en cafébazen Laurent Van Parys en Maxim Declercq van De Porcherie verschillende fietstochten.

Aanbod

Deelnemers kunnen kiezen uit een mountainbikeparcours van 35, 50 of 70 kilometer, een cyclotocht van 60, 85 of 110 kilometer en een gravelrit van 65, 90 of 110 kilometer. “Het fietsevent in de voormiddag combineren we met de Italiaanse voorjaarsklassieker Strade Bianche op groot scherm in de namiddag”, klinkt het bij de organisatie.

“Onderweg voorzien we in verschillende tussenstops met dj’s en ambiance. In De Porcherie richten we een beurs in van fietsmerken- en producten, een recovery corner en een spetterende afterparty. En zowel tijdens het fietsen als bij de aankomst vallen er diverse prijzen te winnen met Strava- en Tacx-challenges. Onze prijzenpot bedraagt maar liefst 1.500 euro.”

Elke deelnemer krijgt naast de bevoorradingen ook een kop koffie, pasta en een Kwaremont. Er worden ook een beveiligde fietsparking, douches en een afspuitstand voorzien. Tickets kosten 12 euro in voorverkoop en 14 euro op de dag zelf. Leden van Cycling Vlaanderen krijgen korting.

Wie op voorhand zijn ticket koopt, krijgt een goodiebag. Meer info via www.stradevivebikefest.com en www.myticketshop.be.

The post Johan Museeuw bezoekt Strade ViveBikefest in Waregem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rockgod Lenny Kravitz (60) greep Werchter bij z’n kruis, al miste hij ook een cruciaal akkoord

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Al kon het muzikaal allemaal wat

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »