Geldprobleem Defensie ligt bij begroting en vergrijzing

18:21 Meer geld naar Defensie laten vloeien kost op zich niet zo veel. Maar het komt bovenop twee andere financiële gevechten: de vergrijzingskosten blijven betalen en de begroting gezond krijgen. 

Meer krantenkoppen in België

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde op zitten: “Vier generaties groot gebracht met onze melk”

Peter Scharlaken (63) baat samen met zijn steun en toeverlaat Bernadette Sanders (60) het landbouwbedrijf Nieuwenhove uit langs de Gistelsesteenweg. 30 jaar lang hadden ze ook een vaste melkronde, maar daar kwam vorige week zaterdag een einde aan. “Tijd om het wat rustiger aan te doen”, klinkt het.
The post Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde

Lees meer »

Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster

De bewoners van ’t Schuttershof kwamen voor de 13de keer bijeen in een tent, die stond opgesteld in de straat. Wegens het slechte weer kon men de tuin van Jacques en Hilde Gits niet gebruiken.
The post Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jacques en Elisabeth vieren diamanten huwelijksverjaardag

Het echtpaar Jacques Vandenbulcke (85) en Elisabeth Betty Vandendriessche (89) werd naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Elisabeth is geboren in Brugge op 17 juli 1935. Zij genoot een opleiding boekhouding. Zij houdt van naaien en zingt in een koor. Jacques is geboren in Kortrijk op 23 maart 1939. Hij ging
The post Jacques en

Lees meer »

Gepensioneerde elektricien drogeerde jarenlang zijn vrouw en liet haar door 70 mannen verkrachten. Nu kijkt Gisele de daders in de ogen

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »