Dapalo organiseert twaalfde editie van Daiselrun

Atletiekvereniging Dapalo Dadizele organiseert op zaterdag 2 maart de jaarlijkse Daiselrun.Het sportevement vindt ook dit jaar plaats in Slypskapelle.

De Dadizeelse atletiekclub Dapalo pakt ieder jaar uit met twee sportevenementen in Groot-Moorslede. In het najaar is nabij het gemeenschapscentrum De Bunder in Moorslede de jaarlijkse herfstcross, een pittige veldloop. In het voorjaar is er de Daiselrun. “Ook dit jaar zijn we de opener van het wegseizoen in de regio rond Roeselare. We hopen ook dit jaar enkele honderden lopers te mogen verwelkomen”, aldus Davy Stieperaere van Dapalo.

Terug in Slypskapelle

De Daiselrun vond vroeger plaats in Dadizele. Inmiddels heeft Dapalo in Slypskapelle een nieuwe thuishaven gevonden voor het sportevenement. “We kunnen hier een mooi en uitdagend parcours uitstippelen”, aldus Dorine Desmet, voorzitster van Dapalo. Met D’Oude Schole heeft de atletiekvereniging een zaal ter beschikking waar de inschrijvingen en de prijsuitreiking kan plaatsvinden.

Jeugdwedstrijden, jogging en lange wedstrijd

Het programma van de Daiselrun is ook dit jaar drieledig. Om 13.45 uur starten ter hoogte van D’Oude Schole de jeugdreeksen. “Voor de winnaars van die jeugdreeksen voorzien we dit jaar een erg speciale prijs”, durft Davy nu al te zeggen. Om 14.30 uur is er een jogging van 6 kilometer. De hoofdwedstrijd over 12,5 kilometer wordt om 15.30 uur op gang geschoten. Wie na de wedstrijden aanwezig is in D’Oude Schole maakt kans op een leuke tombolaprijs. “Ook dit jaar beschikken we terug over tal van leuke tombolaprijzen, echt de moeite waard”, aldus Dorine. Inschrijven voor de Daiselrun kan via de website www.dapalo.be. Ook de dag zelf kan men zich inschrijven.

2024 goed begonnen

Ondertussen is men bij Dapalo goed begonnen aan 2024. “De inschrijvingen lopen vlot binnen voor het nieuwe jaar. Binnenkort staat er een trailtraining op het programma en ook een start-to-run zal terug georganiseerd worden”, aldus Dorine.

The post Dapalo organiseert twaalfde editie van Daiselrun is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Slib in kasteelpark Mariënstede wordt geruimd: “Hopen dat het park in het voorjaar kan openbloeien”

In het kasteelpark Mariënstede in Dadizele wordt slib geruimd en de vijver, grachten en omwalling gesaneerd. De broodnodige werken zijn geraamd op 340.000 euro. “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen overgaan tot deze werken”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Er zijn voor de uitvoering 40 werkdagen voorzien. We hopen eind september te starten, zodat het park in het

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »