Carrefour Market in Beernem ondergaat complete metamorfose: “Het blijft een buurtwinkel”

Sinds dinsdag 6 februari was er aan de Carrefour Market in Beernem een drukte van jewelste. Aannemers en leveranciers reden af en aan om de winkel na een complete renovatie op tijd open te krijgen. Vandaag, vrijdag, openden Xavier Nollé (54) en Kathy De Cocker (46) hun winkel plechtig met tal van promoties.

Maandenlang werkten Xavier Nollé (54) en zijn vrouw Kathy De Cocker (46) aan de voorbereiding van dit logistiek huzarzenstuk. Sinds oktober baten ze de supermarkt in Beernem uit in combinatie met de uitbating van twee andere supermarkten in Oost-Vlaanderen. “Om alles in goede banen te laten verlopen, ging hier een uitgebreide voorbereiding aan vooraf. Iedere aannemer en leverancier moet op het juiste moment arriveren om aan de slag te kunnen. Er is geen minuut te verliezen tijdens zo’n renovatieperiode. Op maandagmiddag ging de winkel dicht en ’s avonds was het hele gebouw leeggemaakt. Zo konden de bouwwerken op dinsdag al meteen starten”, vertelt Nollé.

Digitale prijzen

Concreet kreeg de winkel een nieuwe vloer, een nieuw plafond en ook de koelmeubelen zijn gloednieuw. Daarvoor werd ook de technische installatie en het computersysteem van de winkel helemaal vernieuwd. “Daarbij kiezen we ook voor ecologie en duurzaamheid. We koelen nu met CO2 in een gesloten circuit en gebruiken de recuperatiewarmte om de winkel op te warmen. Bovendien hebben we nu digitale prijzen bij alle producten. In totaal gaat het om meer dan 10.000 nieuwe bakjes bij elk product, die moeten bovendien nog aan het centrale IT-systeem gekoppeld worden”, gaat De Cocker verder.

Focus op vers

Het assortiment van de winkel is na de vernieuwing groter en vooral moderner. Klanten kunnen naast de twee bemande kassa’s ook zelf hun producten scannen. “Toch behouden we het karakter van een buurtwinkel”, legt Nollé uit. “We staan bekend als een lokale supermarkt met focus op verse producten. Voor onze winkels hebben we een eigen beenhouwerij met dagverse gerechten. Bovendien werken we uitsluitend met Belgisch vlees.”

Vandaag heropent de winkel met tal van promoties. Ook de openingsuren worden uitgebreid. Voortaan zal de winkel ook op zon- en feestdagen open zijn tot 18 uur. Dinsdag is de sluitingsdag.

The post Carrefour Market in Beernem ondergaat complete metamorfose: “Het blijft een buurtwinkel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De transfercrash van Osimhen: vorig jaar was zijn voet 200 miljoen waard, vandaag tekent hij met hangende pootjes bij Galatasaray

De voet van Victor Osimhen (25) was vorige zomer nog 200 miljoen euro waard. In Istanboel werd hij als volksheld onthaald, maar zijn tumultueuze overgang op huurbasis naar Galatasaray is de transfercrash van de zomer. Hoe een spelletje poker om 11 miljoen euro netto per jaar hem niet naar PSG, Chelsea, Arsenal of Saoedi-Arabië bracht, maar wel naar Turkije. Zelfs

Lees meer »

Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Vlaams Belang stelde donderdag de lijst voor omtrent de provincieraadsverkiezingen voor de kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt. De negentienjarige Anzegemse rechtenstudent Martijn De Maesschalck zal met zijn zesde plaats de jongste op de lijst te vinden zijn naast lijsttrekker Michiel Descheemaeker en lijstduwer Wouter Vermeersch.
The post Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Lees meer »

Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare

De partij het Vlaams Belang kondigt op het laatste moment aan dat ze deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in Koekelare. Dit nieuws werd bevestigd aan onze redactie en komt dus als een verrassing.
The post Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon

De negende editie van de Veurnse stratenloop ‘Laat Mie Moar Lopen’ op vrijdag 13 september wordt een bijzondere editie, want de vereniging bestaat tien jaar. Daarom staat er een bijkomende discipline op het programma: de halve marathon.
The post Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog zo geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

Terug naar school, de oorlogseditie: Oekraïners getuigen

Vier miljoen Oekraïense kinderen keerden deze week terug naar de schoolbanken. Een op de vier doet dat wel via online lessen, thuis of vanuit het buitenland. Na 2,5 jaar oorlog is veiligheid ook niet meer de enige prioriteit. “Gedaan met het afsluiten van gevoelens. Er is een gigantische vraag naar psychologische hulp.”

Lees meer »

12-jarige broertje werd eerst doodgestoken: Italiaanse tiener die hele gezin vermoordde vertelt speurders wat zich in het huis heeft afgespeeld

Hij stak hen één voor één dood: eerst zijn kleine broertje dat naast hem lag te slapen en daarna zijn mama en papa. Na een nacht vol leugens brak de 17-jarige Riccardo C. en ging hij over tot volledige bekentenissen over de familiemoord in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlak bij Milaan. Dit is wat er zich achter de muren

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders proberen eigen dochter te ontvoeren naar Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

“Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige Moorsledenaar staat terecht voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje (15)

Na het einde van hun relatie verspreidde een toen 19-jarige jongeman uit Moorslede naaktfoto’s en -filmpjes van zijn 15-jarig vriendinnetje. Het kan hem op een celstraf van één jaar te staan komen. Hij vond het zelf niet nodig op zijn proces aanwezig te zijn maar krijgt nog een kans.
The post “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige

Lees meer »