Assisen scalpelmoord – Voorzitter voelt Oudaha opnieuw aan de tand

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft voorzitter Bart Meganck de beschuldigde opnieuw kort verhoord. De Kortrijkzaan bleef erbij dat hij Jill Himpe (36) op 5 november 2019 in Aalbeke niet opzettelijk de keel oversneed. Anderzijds gaf Oudaha toe dat hij toch meer kracht uitoefende dan hij zelf dacht.

Voorzitter Bart Meganck stak maandagochtend niet onder stoelen of banken dat de versie van de beschuldigde rammelde. “De jury zal ook wel geworsteld hebben met de versie die u vrijdag gebracht heeft”, klonk het. Daarbij werd opgemerkt dat de nabestaanden van Jill Himpe een antwoord willen op hun vragen. “Die feiten gaan niet gruwelijker worden doordat u meer details zou geven over hoe het gebeurd is.”

Enkele minuten voor haar dood werd het slachtoffer vastgebonden door Oudaha. “Dat zou kunnen betekenen dat Jill voelde dat het serieus werd, dat het gevaarlijk werd en dat ze wou ontsnappen.” Oudaha bleef er echter bij dat hij enkel wat druk wilde zetten op zijn ex-partner. Ook voor de andere verwondingen op haar lichaam had hij nog steeds geen verklaring. “Het kan maar van mij zijn, maar ik weet echt niet van andere verwondingen.”

Ondanks meerdere vragen bleef Oudaha erbij dat hij enkel een mes tegen haar hals zette. “Ik denk dat ik toch meer macht en kracht heb uitgeoefend dan ik dacht. Maar een opzettelijke daad om haar te verwonden was het niet. Het was zeker niet expres, ik wilde haar niet doden”, klonk het opnieuw.

Loslopende hond

De ochtend van de feiten werd de lokale politiezone Grensleie net voor 9 uur opgeroepen voor een loslopende hond in de Nachtegaalstraat in Wevelgem. Voor die woning van Himpe haar moeder was de stoep ook met bloed besmeurd. Ter plaatse werd de politie aangesproken door de werkgever van het slachtoffer. “Hij is een beetje verontrust omdat hij eigenlijk een werkafspraak had, maar hij kon haar niet bereiken”, aldus inspecteur Michael S.

In de keuken van de woning werd vervolgens het lichaam van Jill Himpe ontdekt. Het slachtoffer lag in foetushouding in een grote plas bloed. “Die arm voelt warm en normaal aan, wat mij hoop geeft. Wanneer ik het lichaam draai, stel ik tot mijn ontsteltenis vast dat het hoofd niet meedraait en amper nog aan het lichaam bevestigd is”, verklaarde hoofdinspecteur Anthony R. Op dat moment werd onmiddellijk beslist om de recherche in te schakelen.

De speurders hadden weinig moeite om Ridoan Oudaha als verdachte te identificeren, want uit het buurtonderzoek was al gebleken dat het slachtoffer bang was voor haar ex-vriend. “Tijdens het wachten op het CSI vernemen wij dat er in Deerlijk op de carpoolparking iemand is die naar de politie heeft gebeld en dat die auto vol bloed hing”, getuigde Francis N. bovendien. Daarnaast had een getuige aangifte gedaan van een mogelijke ontvoering aan de Moeskroensesteenweg in Aalbeke. Het onderzoek wees snel uit dat Himpe nog probeerde te ontkomen toen ze daar om het leven werd gebracht.

The post Assisen scalpelmoord – Voorzitter voelt Oudaha opnieuw aan de tand is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Ophef in internationale media: Nederlandse beachvolleyballer die werd veroordeeld voor verkrachting 12-jarige mag nu meedoen aan Olympische Spelen

In de buitenlandse media is er consternatie ontstaan over de kwalificatie en deelname van Steven van de Velde (29) aan de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse beachvolleyballer werd in 2016 namelijk veroordeeld voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje in Milton Keynes in Engeland. Van de Velde was negentien jaar oud op het moment van de feiten.

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »