TERUGLEZEN GAZA. “Gemeenschappelijke basis” voor bestand in Gaza gevonden, meldt Washington

Bij de recente onderhandelingen over een mogelijke wapenstilstand in Gaza is een “gemeenschappelijke basis” gevonden. Dat heeft Jake Sullivan, de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur, zondag gezegd. “Het klopt dat vertegenwoordigers elkaar in Parijs hebben ontmoet en dat ze overeenstemming hebben bereikt over de hoofdlijnen van een mogelijke overeenkomst over de vrijlating van gijzelaars en een tijdelijk staakt-het-vuren”, zei Sullivan zondag aan ‘CNN’. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 25 februari terug. 

Meer krantenkoppen in België

Spaanse politie rolt sterk bewapende sekte op

De Spaanse politie heeft een sterk bewapende sekte opgerold. Drie mensen werden opgepakt. Naar acht anderen werd een onderzoek geopend wegens georganiseerde misdaad, bedrog, bedreiging met geweld en slagen en verwondingen. Dat heeft de Guardia Civil meegedeeld.

Lees meer »

Drie Duitse kinderen in levensgevaar na eten van giftige paddenstoelen: “We zien dit om de paar jaar terugkomen”

In het Universitair Ziekenhuis van Essen vechten drie kinderen voor hun leven na een vermoedelijke vergiftiging door het eten van giftige paddenstoelen. De kinderen, niet afkomstig uit Noordrijn-Westfalen, vertonen acuut leverfalen en hebben dringend een levertransplantatie nodig. Ook de vader van een van de kinderen wordt behandeld, maar over zijn toestand is minder bekend.

Lees meer »

“Deze skibestemming is het goedkoopst”: skipas deze winter nog duurder, expert geeft budgettips

Slecht nieuws voor skifans: de prijzen van de skipassen zullen deze winter nog stijgen. Zo werd skiën en snowboarden in populaire oorden als Sölden en Val Thorens gemiddeld nog eens 5 procent duurder. Waar zijn lift en piste het goedkoopst, en wat zijn de duurste oorden om de bergflank af te dalen? Florien Brunt van wintersportwebsite Snowplaza deelt zijn inzichten.

Lees meer »

Carl, de laatste fabrikant ter wereld van de bekende ‘billenkarren’, vindt nét op tijd opvolging: “In mijn atelier word ik gelukkig”

Zijn ‘billenkarren’ staan symbool voor de Belgische kust, maar rijden ook rond in Amerika of Japan. Gocartbouwer Carl Gies (58) is de laatste fabrikant ter wereld van de bekende oerdegelijke, ijzeren trappers, en vond nu ook opvolging. Zijn bedrijf wordt omgedoopt tot Qarts mét nieuwe aandeelhouders. “Aanvankelijk dacht ik aan stoppen”, zegt Carl.

Lees meer »

Nooit eerder had Vlaming meer klachten over Fluvius: bijna 25.000 meldingen voor netbeheerder in 2023

Het aantal klachten over de dienstverlening van de distributienetbeheerders in Vlaanderen heeft een historisch hoog niveau bereikt. Dat blijkt uit een uitgebreid rapport van energiewaakhond VREG. Vorig jaar ontving Fluvius bijna 25.000 klachten over zijn dienstverlening. Zo slaagden ze er bij meer dan een derde van de gezinnen die vorig jaar zonnepanelen legden niet tijdig in om een digitale meter

Lees meer »

Wie was Liam Payne (31)? Hij schitterde in One Direction, maar worstelde met “littekens” en alcoholverslaving

Voormalig One Direction-zanger Liam Payne (31) is dood aangetroffen in zijn hotel in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De 31-jarige Britse zanger was jarenlang lid van de populaire boyband One Direction, die werd opgericht tijdens talentenjacht X-Factor. Payne zei in latere interview dat hij dankbaar was voor de jaren van succes, maar dat zijn tijd in de boyband “littekens op

Lees meer »

Joan Miró doet Scheveningen swingen

14:30 Van vrouwen in de vorm van wasknijpers tot monsterlijke hoofden, barstend van kleur: de Spaanse kunstenaar Joan Miró bracht de droomwezens uit zijn schilderijen tot leven via het beeldhouwen. Het Muse…

Lees meer »

Martha en Daniel klinken op hun briljanten huwelijk

Op zaterdag 5 oktober zette het college van burgemeester en schepenen Martha Depree (84) en Daniel Wynthein (87) in de bloemetjes ter gelegenheid van hun briljanten bruiloft. Het koppel uit Westende deelt al 65 jaar lief en leed en dat werd gevierd in de Heidestraat.
The post Martha en Daniel klinken op hun briljanten huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik herken die stem”: heeft Frances Lefebure Space Babe al ontmaskerd in ‘The Masked Singer’?

Na de ontmaskering van Wim De Vilder treedt ex-collega Dany Verstraeten aan in de vierde aflevering van ‘The Masked Singer’. Niet als verborgen zangtalent, wel als gastspeurder. Samen met Frances Lefebure, Elisabeth Lucie Baeten en Véronique De Kock onderwerpt hij de optredens van Feniks, Eikeltje, Dame Blanche, Zebra, Space Babe en Scooter en Labradoodle aan een grondige analyse. Dat laatste

Lees meer »