Sociale kruidenier in Houthulst huist in nieuwe, warme winkel

Vanaf april is er in de toonzaal van de voormalige garage Hindryckx in de Klerkenstraat 114 een moderne winkel voor de sociale kruidenier.

“Vanaf april gaat de Bosrank over in de sociale kruidenier. Er verandert in principe niets, maar er is wel wat gemoderniseerd”, vertelt verantwoordelijke Cindy Dezeure. “Vroeger kregen de mensen een vooraf samengesteld pakket mee, nu zullen ze zelf kunnen kiezen wat ze kopen. Op die manier gaat er ook bij hen niets verloren, want in een vooraf samengesteld pakket zit altijd wel iets dat men niet lust of niet mag eten.”

De sociale kruidenier is er niet voor iedereen. “Enkel wie een attest heeft, kan er inkopen doen”, vertelt schepen Ann Vansteenkiste. “Dat attest kun je aanvragen bij het sociaal huis, Vijverstraat 30 in Houthulst, via 051 70 41 64 en [email protected].”

De sociale kruidenier zal iedere vrijdag van 14 tot 16 uur open zijn. “We werken met een vijftal vrijwilligers die de winkel zullen aanvullen, netjes houden en openhouden op vrijdagnamiddag”, zegt Cindy. “Er is al een samenwerkingsakkoord met een aantal lokale handelaars gesloten. We zullen hier ook veel meer verse voeding aanbieden.”

Elkaar ontmoeten

Niet enkel boodschappen doen, maar ook mensen ontmoeten en leren kennen is het doel van deze sociale winkel. “Er komt een ontmoetingsruimte waar plaats is om een kopje koffie te drinken en anderen met dezelfde problemen te leren kennen”, zegt burgemeester Jeroen Vandromme. “Mensen zullen hier ook met allerlei vragen terechtkunnen. En het aanbod zal heel uitgebreid zijn, met de nadruk op gezonde en verse voeding maar ook met verzorgings- en onderhoudsproducten, in een gezellig, warm kader, dat zeker drempelverlagend zal werken.”

Voor meer inlichtingen kan men bij het sociaal huis terecht en vragen naar Cindy, of gewoon langsgaan in de winkel.

The post Sociale kruidenier in Houthulst huist in nieuwe, warme winkel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden

In Oostende is de bekende fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden. Hij werd 72 jaar. Jean-Jacques publiceerde in diverse media, maar maakte ook eigen werk. Hij stelde zijn kunstfoto’s vaak tentoon en maakte ook diverse fotoboeken, veelal met Oostende als thema.
The post Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie valt binnen op verschillende plaatsen in Brugge: slachtoffer van explosie nu zelf in de cel voor drugshandel

De politie is donderdagochtend binnengevallen op verschillende plaatsen in Brugge. Daarbij zijn ook verschillende mensen opgepakt. De politie viel binnen in onder meer de wijk de Blauwe Poort. Daar werd de bewoner opgepakt van het huis waar eind februari een explosief naar de voordeur werd gegooid. De man verscheen voor de onderzoeksrechter en is aangehouden op verdenking van drugshandel.

Lees meer »

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »

“Om Brahim op zijn gezicht te slaan, kwam ik met plezier terug”, maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Gedrafte Ajay Mitchell wordt tweede Belg in NBA

Een tweede Belg in de NBA. Ajay Mitchell (22) werd in de draft als het nummer 38 gekozen door de New York Knicks, dat in ruil voor cash meteen een trade opzette met Oklahoma City Thunder. Bij die laatste ploeg zal hij samenspelen met onder meer Chet Holmgren en Shai Gilgeous-Alexander. Ook voor LeBron James komt een droom uit: hij

Lees meer »

Politie rolt criminele organisatie op in Peterbospark in Anderlecht, met banden tot in Marseille

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. Volgens het Brusselse parket zijn er nauwe banden met drugsbendes uit Marseille. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping,

Lees meer »