SC Wielsbeke wil zich herpakken in topper bij Hamme: “Thuis moet je altijd winnen tegen een staartploeg”

Tegen rode lantaarn Pepingen-Halle wilde SC Wielsbeke een driepunter scoren en zo een ideale aanloop nemen voor de topper op het veld van Hamme. Het pakte echter anders uit en de Wielsbekenaars moesten vrede nemen met een gelijkspel. Zondag wacht de topper op het veld van VW Hamme.

“Wij speelden een vrij zwakke partij”, blikt sportief verantwoordelijke Danny Vanhoutte kort terug op het 1-1-gelijkspel tegen Pepingen-Halle. “Wij waren niet goed genoeg om de drie punten thuis te houden en met een gelijkspel stond er een logisch resultaat op het bord. Wij kwamen voor en kregen een paar keer de kans om onze voorsprong te verdubbelen. Dat lukte niet en tijdens de tweede helft kregen wij de rekening gepresenteerd. Ook in de heenmatch hadden wij het lastig, maar wij wonnen toen wel gevleid met 1-2. Pepingen-Halle mag dan wel laatste staan, zij staan daar niet op hun plaats. Bovendien zitten zij momenteel in een goeie periode. Zo speelden zij gelijk tegen Blankenberge en Westhoek kon vorig weekend pas in de slotminuten het verschil maken. Westhoek had ons gewaarschuwd dat wij ons aan een stevige tegenstander mochten verwachten. Los van de tegenstander moet je die match thuis echter altijd winnen. Gelukkig speelde ook Hamme gelijk waardoor wij op de tweede plaats bleven. Op Hamme proberen wij zondag iets mee te brengen. Thuis speelden wij onze beste match tegen Hamme en wij wonnen met 3-0.”

“We laten de kans op de stap naar tweede afdeling zeker niet liggen”

Ondertussen zit het huiswerk van Wielsbeke er op. “Klopt”, vervolgt Danny Vanhoutte. “Wij hebben een eindrondeticket en laten de kans op de stap naar tweede afdeling zeker niet liggen. Lukt dat dan moeten wij ons daar kunnen handhaven. Blijven wij in derde afdeling, dan is het opnieuw om de top te spelen.”

Talentrijke jongeren

Net als de voorbije seizoenen slaagde Wielsbeke er in om zijn basisploeg samen te houden, nog aangevuld met enkele talentrijke jongeren. De nieuwkomers voor volgend seizoen: Olivier Luckx (Sparta Petegem), Sory Kaba (Wambeek-Ternat), Brecht Speekaert (Oostkamp), Kobe De Weirt (FC Lembeek) en Charles Noppe (Harelbeke). Verlaten de club: Robbe Dekiere (Wevelgem), Andres Verschelde (Ingelmunster), Edouard Holvoet en Achilles Callens (beiden Ardooie). (IVD)

Zondag 25 februari om 15 uur: VW Hamme SC Wielsbeke.

The post SC Wielsbeke wil zich herpakken in topper bij Hamme: “Thuis moet je altijd winnen tegen een staartploeg” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Audi houdt fabriek in Vorst gesloten en werknemers worden niet langer betaald: “Tot het personeel bereid is om normaal aan de slag te gaan”

De vakbonden bij Audi Brussels in Vorst gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De directie heeft ondertussen ook beslist om

Lees meer »

KIJK. Dit is de eerste kaas in België gemaakt zonder melk of koe: “Noem het en wij kunnen het maken”

Een Gents bedrijf is erin geslaagd om kaas te maken zonder koeien of melk. Ze gebruiken daarvoor caseïne oftewel melkeiwit, dat is nagemaakt in een laboratorium. Het bedrijf Those Vegan Cowboys wil zo zorgen voor minder weides vol koeien, aangezien die broeikasgassen uitstoten. Ze maken verschillende kazen: feta, mozarella en zelfs camembert. Al mogen die momenteel nog niet geproefd worden.

Lees meer »

Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik

In de Geluwesesteenweg in Wervik gebeurde maandagavond even 19.30 uur een spectaculair verkeersongeval. De bestuurder van een blauwe Citroën Berlingo belandde in een lange bocht even voorbij het kruispunt van de Hovenierstraat tegen de rijwoning van schrijnwerker Gregory Depoutre.
The post Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlisch leger vindt Hamas-handboek voor ondergrondse oorlog: “Niets werd aan het toeval overgelaten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

VRT-baas Frederik Delaplace maakt bleke indruk in Vlaams parlement: “Vaak zag je hem denken: ‘wat zit ik hier te doen?’”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft gisteren in de Commissie Media van het Vlaams Parlement warm en koud tegelijk geblazen. “Er is geen crisis”, zei hij over het tumult waarin de openbare omroep verkeert, maar tegelijk had hij het over “vertrouwen dat hersteld moet worden.” Hij gaf ook toe dat hij zelf beter moet communiceren. Onze journalist Sander

Lees meer »