Ruth Vandenberghe waagt zich aan volleybal tijdens fandag U15-M Balti Kortrijk Spurs

Eerste schepen van Kortrijk Ruth Vandenberghe gaf vandaag de aftrap van de wedstrijd van U15-M Balti Kortrijk Spurs tegen leider Waregem in SC De Lange Munte.

Naar jaarlijkse traditie organiseren de ouders van de ploeg een fandag voor hun dochters: het team U15 meisjes Balti Kortrijk Spurs. Het doel is om honderd supporters samen te krijgen om de jeugdploeg aan te moedigen. Dit jaar ontving Balti Kortrijk Spurs de ongeslagen leider Waregem. “Een set winnen tegen Waregem wordt moeilijk maar met veel supporters is er altijd wel iets extra mogelijk”, zegt trainer Lore Demolie, die al twee jaar de ploeg traint.

Vorig jaar werd Balti U15-M nog voorlaatste in dezelfde reeks. Nu staan ze tweede op luttele punten van de leider Waregem. “Kampioen worden, is niet de inzet van de match: het feest en de erkenning voor hun wekelijkse inzet ondersteunen wel.” Daarom proberen ze elk jaar honderd supporters samen te krijgen wat vorig jaar tegen Bissegem hun enige overwinning opleverde. “Dat we nadien nog een handtekeningsessie organiseren is een gimmick die we er maar al te graag bij nemen. Onze dochters zijn namelijk onze sterren”, zegt Marniek, papa van Diete (nummer 10) en Mirte Kint (nummer 4).

Verrassingen

Ook dit jaar zorgde de enthousiaste groep ouders voor enkele verrassingen. Eentje daarvan is dat de belangrijkste vrouw van Kortrijk de jeugdspelers een hart onder de riem kwam steken. Ruth Vandenberghe kwam namelijk de opzet geven. Enkele spelers van de nationale herenploeg waren van dienst als ballenjongen en dj Jeanke – resident Knack Roeselare – zorgde voor de nodige muziek tijdens de wedstrijd. Het was zondagvoormiddag een kolkende Balti Arena.

The post Ruth Vandenberghe waagt zich aan volleybal tijdens fandag U15-M Balti Kortrijk Spurs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »