Maxime ‘MadMax’ Blieck uit Oostkamp kroont zich tot beste ‘B-girl’ van België

Maxime Blieck, beter bekend als ‘MadMax’, heeft het officieuze Belgisch kampioenschap breaking gewonnen. De Oostkampse verzekerde zich daarmee van een ticket voor het WK in Brazilië.

In Luik namen de acht beste B-girls en zestien beste B-boys van ons land het zaterdagavond tegen elkaar op. Ze streden voor de titel in de Red Bull BC One Cypher Belgium, zeg maar het Belgisch kampioenschap breaking. Breaking is een combinatie van danskunst en sport en wordt vaak verkeerdelijk breakdance genoemd. De overwinning was voor ‘MadMax’, die voluit Maxime Blieck heet en afkomstig is van Oostkamp.

Dankzij haar overwinning in Luik plaatst de West-Vlaamse zich voor de Red Bull BC One World Final, het officieuze wereldkampioenschap. Dat vindt op 7 december plaats in het Braziliaanse Rio de Janeiro. In 2021 schopte Blieck het ook tot die wereldfinale. Ze pakte toen zilver. Ze veroverde ook al eens brons op het EK breaking.

Voor ze een nieuwe gooi doet naar de wereldtitel, moet MadMax nog aan de bak in Parijs. Breaking maakt immers voor het eerst zijn opwachting op de Olympische Spelen.

Lees ook: “Ik wil goud op de Spelen”.

The post Maxime ‘MadMax’ Blieck uit Oostkamp kroont zich tot beste ‘B-girl’ van België is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »