Bijna veertig autobanden gedumpt in korte tijd in Gistel

In korte tijd is twee keer een gortig geval van sluikstorten vastgesteld. In de eerste week van februari dumpte een onbekende maar liefst zestien autobanden in een gracht in de Christinestraat. Ongeveer een week later was het weer prijs: in een gracht in Nieuwland lagen zo maar eventjes 23 autobanden.

“Er is een kans dat het om dezelfde dader gaat, aangezien beide locaties niet ver van elkaar liggen”, zucht schepen van Openbare Werken en Waterlopen Geert Deschacht (Open VLD). “Het gaat om gewone autobanden, die niet eens oud en versleten zijn.”

De stadsdiensten kwamen in beide gevallen snel ter plekke om het boeltje op te ruimen en de banden naar het containerpark te brengen – de enige correcte plaats om autobanden af te voeren. Er is een klacht ingediend bij de politie.

De twee gevallen doen denken aan de feiten van eind 2021. In Moere, in de Mosselstraat en Beekstraat, dumpte toen ook iemand twee keer autobanden in een gracht, opgeteld liefst dertig autobanden.

Mobiele camera’s

Wat kan je hier als stad tegen doen?

“Twee jaar geleden investeerden we met Politiezone Kouter 37.000 euro in mobiele camera’s om bijvoorbeeld toezicht te houden op evenementen of sluikstorters te vatten Elke gemeente van de politiezone beschikt over één camera, in sommige gevallen kunnen we ze ook alle vijf inzetten op één locatie”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open VLD). “Natuurlijk: je kan nooit voorspellen waar sluikstorters zullen toeslaan. Ja, glasbollen, vuilnisbakken en parkjes zijn plaatsen waar je kan vermoeden dat er overtredingen kunnen zijn. En we hebben dankzij de camera’s al enkele overtreders gevat. Maar in een uitgestrekte stad zoals de onze kan je moeilijk op elke landelijke weg camera’s gaan plaatsen. Maar we geven de strijd hoegenaamd niet op: een onderzoek zal uitwijzen wie voor dit sluikstorten verantwoordelijk is.”

(TVA)

The post Bijna veertig autobanden gedumpt in korte tijd in Gistel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vangheluwe zorgt voor nieuw Belgisch succes in Guangxi: “Warre zal stap voor stap uitgroeien tot een van de betere renners van onze ploeg”

De Ronde van Guangxi blijft Belgisch kleuren. Nadat Lionel Taminiaux (Lotto – Dstny) dinsdag naar naar de zege in de openingsrit sprintte, was het afgelopen nacht de beurt aan neoprof Warre Vangheluwe (Soudal Quick-Step). “Warre heeft dit seizoen enorm veel progressie geboekt”, jubelt zijn ploegleider Tom Steels. Toch was er ook slecht Belgisch nieuws te melden uit China. Jasper Stuyven

Lees meer »

Geen ‘De verraders’ of ‘Blind getrouwd’ deze week: VTM zet in op verkiezingsmarathon en match van Rode Duivels

Dit weekend gooit VTM het uitzendschema uitzonderlijk om. Op zondag moet ‘De verraders’ plaatsmaken voor een marathon-uitzending van de grootste verkiezingsshow, die van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat te zien zal zijn op de zender. Maar op maandag moet ook ‘Blind getrouwd’ wijken. Door de wedstrijd van de Rode Duivels in de Nations League zal ook daarvan geen

Lees meer »

Tientallen volmachten in beslag genomen na vermoedens van ronselen: kan dit D’haeseleer nog de sjerp kosten?

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt of de gemeenteraadsverkiezing in Ninove wel wettelijk is verlopen. Dé grote vraag: is er geronseld om volmachten te bekomen? Het was de voorzitter van een stembureau die de kat de bel aanbond. Volgens de krant ‘De Morgen’ zag hij dat hetzelfde doktersattest voor vier verschillende volmachten gebruikt werd. Kan dit de verkiezingsuitslag nog omgooien?

Lees meer »

“Kevin en ik zeggen waar het op staat. Kun je daar niet tegen, hoor je er niet bij”: Lukaku over de generatiewissel bij de Duivels

“Op het moment dat Tedesco bondscoach werd en me opzocht in Milaan, wilde ik echt zeggen dat ik zou stoppen.” Romelu Lukaku (31) heeft voor het eerst in een jaar nog eens uitgebreid gesproken. In een podcast met Friends of Sports en Koolcast had de topschutter van de Rode Duivels het onder meer over de huidige situatie bij de nationale

Lees meer »

OPROEP. Ben jij niet gaan stemmen? Laat ons weten waarom

De opkomstcijfers in de Vlaamse stembureaus liggen deze gemeente -en provincieraadsverkiezingen beduidend lager dan verwacht. Dat is wellicht voor een deel te wijten aan de afgeschafte opkomstplicht. Heb jij je kat gestuurd op deze verkiezingsdag en wil je hierover getuigen? Laat het ons dan weten in onderstaand formulier.

Lees meer »

Van “een leuke dag in Argentinië” naar “overweldigd door drugs en alcohol”: de laatste dagen en uren van Liam Payne

De Britse zanger Liam Payne bracht de laatste twee weken van zijn leven door in Buenos Aires. Payne wilde in de Argentijnse hoofdstad onder andere zijn relatie met een voormalig One Direction-bandgenoot herstellen, blijkt uit zijn sociale media. Die goede voornemens eindigden woensdag echter met een dodelijke val vanop het balkon van zijn hotelkamer, mogelijk onder invloed van drugs.

Lees meer »

Maria en Antoon vieren 70 jaar huwelijksgeluk in residentie Pitthem

Feest in wzc Residentie Pitthem vandaag, waar Maria Missiaen (90) en Antoon Vandenbulcke (93) hun zeventigste huwelijksverjaardag vierden. Het platina koppel is afkomstig van Zwevegem en woont intussen al vier jaar in Pittem. De jubilarissen kregen allebei een flinke taart voorgeschoteld en mochten zelf de kaarsjes uitblazen.
The post Maria en Antoon vieren 70 jaar huwelijksgeluk in residentie Pitthem

Lees meer »