Ardooie is in trek voor de verkiezingen van juni: ontdek hier de namen

Voor de Vlaamse, de federale en de Europese verkiezingen van juni visten bijna alle partijen in de Ardooise vijver. Een nooit gezien aantal Ardooienaren biedt zich aan voor deze verkiezingen.

Het Vlaams Belang krijgt twee plaatsen en debuteert daarmee voor de nationale verkiezingen met Ardooise inbreng. Vincent Vanhecke, secretaris van de Ardooise afdeling legt uit: ‘We kregen aanvankelijk drie plaatsen, maar Kurt Farrazijn trekt zich om beroepsredenen terug voor de federale verkiezingen. Ikzelf sta op de tiende plaats voor de Vlaamse verkiezingen. Hilde Vansteenkiste staat op tien voor de Europese verkiezingen.” Vincent bevestigt ons eveneens dat er gewerkt wordt aan een Vlaams Belanglijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Vansteenkiste als enige voor Europese verkiezingen

CD&V zet Elien Rosseel op de achtste opvolgersplaats voor de federale verkiezingen. Zij is gemeenteraadslid voor Stroom. Voor Groen is Veerle Dejaeghere te vinden op de tweede plaats voor de Vlaamse Raad. Veronique Buyck (federaal) en Kathleen Verhelle (Vlaams) zijn de liberale kandidaten voor open VLD.

Voorzitter Anja Dejonckheere bevestigt dat er geen lokale kandidaten voor Vooruit zullen aantreden voor de verkiezingen van juni. Voor de gemeenteraadsverkiezingen komen de socialisten op met Samenplus en is Kimara Goethals de lijsttrekker.

Hilde Vansteenkiste is de enige Ardooise voor de Europese verkiezingen.

The post Ardooie is in trek voor de verkiezingen van juni: ontdek hier de namen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na tweede sprintnederlaag op rij: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw te zien in de bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »