Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck: “Rekkem Sport is levendiger dan ooit”

‘Rekkem Sport stopt’ en ‘Rekkem Sport fuseert met RC Lauwe’. Het zijn enkele van de geruchten die de voorbije weken werden uitgestrooid. “Goedkope roddels waar niks van waar is”, reageert voorzitter Mathy Van Huylenbrouck. “Rekkem Sport is levendiger dan ooit. Onze jeugdwerking kende de laatste maanden een geweldige groei.”

De geruchten over het stoppen of fuseren van Rekkem Sport deden al een hele tijd de ronde. Dit tot ergernis van het Rekkemse bestuur. Vooral voorzitter Mathy Van Huylenbroeck kreeg het op de duur op zijn heupen, en daarom nodigde hij ons uit om eens een kijkje te nemen binnenkamers bij Rekkem Sport. En het dient gezegd, we kregen er een enthousiast bestuur te zien. Niets wees of wijst erop dat de groen-witte club aan stoppen denkt. Integendeel, het enthousiasme droop er zo vanaf. “Ik weet niet wie die geruchten verspreidde, maar ze kloppen van geen kanten”, zegt de 42-jarige Rekkemse preses. “Stoppen of fuseren was hier nooit aan de orde. Hier op ons vertrouwd stadion en omgeving willen we onze vele Rekkemse jongeren de kans geven om hun geliefkoosde sport te blijven beoefenen. En inzake aantal jeugdspelers, hebben we de vorige maanden een steile vlucht genomen. Met bijna 100 jeugdspelers zit de jeugdwerking serieus in de lift”, aldus de voorzitter.

kunstgrasveld

“Dat we nog vele jaren op ons vertrouwd terrein mogen spelen, is het enige wat we vragen. Het zou ons natuurlijk helpen moest de Menense overheid met het aanleggen van een kunstgrasveld ons een steuntje in de rug kunnen geven. SCT Menen beschikt over een kunstgrasveld, WS Lauwe krijgt er straks ook een. Rekkem Sport is mogelijk het kleine broertje, maar we zitten toch in dezelfde reeks van SCT Menen. Het zou onze jeugdwerking alleszins goed uit komen. In ieder geval, wij zijn goed bezig. Ook op sportief vlak willen we in de toekomst de lat hoger leggen. Volgend seizoen willen we met een nieuwe U15-ploeg aan de aftrap komen. En ook wat de eerste ploeg betreft, zijn we niet van zins ter plaatse te blijven trappelen. Rekkem Sport is nog lang niet dood. Met een beetje goede wil en medewerking van de plaatselijke overheid kunnen we onze jeugdwerking nog verder uitbreiden voor jongeren van Rekkem en naaste omgeving”, besluit Mathy Van Huylenbrouck. (AV)

Zondag 25 februari om 15 uur: Rekkem Sport Sparta Kruiseke.

The post Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck: “Rekkem Sport is levendiger dan ooit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig Muze’um L in Rumbeke

Muze’um L in Rumbeke viert in september de tiende verjaardag en dat wordt nu al voorbereid met een expositie met werk van beeldend en conceptueel kunstenaar Willy Cauwelier. “Ik ben van bij het begin betrokken geweest bij het verhaal van ‘de meridiaan van de kunst’ dat wijlen Fernand Callebert uitgewerkt heeft.”
The post Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »