Twee leden Aikido Brugge hebben nieuwe dan

Corona zorgde ervoor dat er bij Aikido Brugge weinig leven in de brouwerij was. Daarin is nu verandering gekomen. Karl Mestdagh en Frederik Madou zijn geslaagd in een danexamen. “Een erkenning. We kunnen nu met veel vertrouwen in de verdere werking van onze club geloven.”

Aikido is een Japanse krijgsdiscipline waarbij – op de Tomiki stijl na – geen nadruk ligt op het competitie-element. Sensei Rudy De Klerck (zesde dan) is pionier van het aikido in Brugge. Hij is tachtig en staat nog iedere training op de mat in Sport Vlaanderen, Assebroek.

Karl Mestdagh (78) uit Sint-Andries begon op zijn 45ste aikido te beoefenen. “Een vijfde dan behalen, dat is nooit bij mij in gedachten geweest. Ik deed zonder forceren voort. Binnen de club wordt er niets van ons verwacht. Ik ga wekelijks drie keer trainen en met Rudy hebben we een zeer aangename leraar. Net als hij heb ik een officieel Japans diploma om les te geven. Binnen de federatie krijgen we ook de kans om buitenlandse meesters te ontmoeten.”

Frederik Madou (37) uit Westkerke is zo’n tien jaar met aikido bezig. Hij behaalde zijn tweede dan, aikikai. “Ik had mij goed voorbereid op het examen en het was leuk om te doen. De partner uit een Gentse club met wie ik samenwerkte en die ik al kende van diverse stages, was ontspannen. Ook al omdat alles zeer vlot verliep. Het zorgde in het begin voor wat stress, maar eenmaal ik bezig was, kon ik echt genieten.”

Frederik moest tijdens zijn examen eerst de oefeningen ondergaan. Daarna moest hij zelf alle oefeningen uitvoeren. Vooraleer hij zijn derde dan kan afleggen, dient hij minstens drie jaar te wachten. “Karl vertelde mij bij mijn eerste les: eenmaal je met aikido begint, is het voor de rest van je leven, en gelijk heeft hij. Ook al omwille van het contact binnen de club. Je traint voortdurend met anderen, ongeacht welke gordel ze dragen”, aldus Frederik, die als jeugdcoördinator fungeert bij de Vlaamse Aikido Vereniging. (ACR)

The post Twee leden Aikido Brugge hebben nieuwe dan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.
The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

“Ze werd aan haar lot over gelaten”: jonge vrouw moet verplicht krukken inleveren aan ingang bij concert Taylor Swift

Een jonge vrouw – die net meerdere operaties achter de rug had – wilde het concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam bijwonen met haar krukken. Maar ze moest haar krukken afgeven bij de beveiliging, anders werd haar de toegang ontzegd. De ArenA heeft inmiddels wel haar excuses aangeboden. “Onze standaardprocedures zijn niet gevolgd. Onze welgemeende

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »