Ouderraad organiseert stand-up comedyavond in kerk Vijfwegen: “Onze school verbindt de buurt”

De ouderraad van Vrije Basisschool De Brug afdeling Vijfwegen pakt op zaterdag 23 maart uit met ‘Kerke Komiek’, een stand-up comedyavond met praatcafé die plaatsvindt in de kerk op De Vijfwegen. De opbrengst vloeit integraal naar de school. De Dwaallichtjestocht, een andere organisatie van de ouderraad, ging dit jaar niet door, maar is nog niet afgeschreven.

De Dwaallichtjestocht, een tocht in het donker langs overwegend onverharde wegen waarbij de deelnemers hun weg dienen te zoeken met behulp van lichtkristallen en een zaklamp, vindt traditioneel op tweede kerstdag plaats. “Vorig jaar ging de tocht niet door”, weet Kevin Moeyaert (35), die secretaris van de ouderraad is. “Het comité maakte immers een duchtige vernieuwing mee. De voorzitter, secretaris en de grootste drijvende kracht achter de Dwaallichtjestocht verdwenen immers uit de ouderraad, omdat hun kinderen door de overstap naar het middelbaar niet langer school liepen op De Vijfwegen”, vertelt de secretaris.

versterking zoeken

“De Dwaallichtjes bleek geen haalbare kaart voor de nieuw samengestelde raad. Zo’n groot evenement organiseren in volle kerstvakantie bleek geen sinecure voor het nieuwe team dat veel ouders met nog jonge kinderen telt. Het drukke gezinsleven noodzaakt ons om eerst versterking te zoeken. Dat betekent evenwel niet dat we de Dwaallichtjestocht laten vallen. Het evenement lokte steevast 400 tot 500 deelnemers. Het kan bijvoorbeeld dat we de Dwaallichtjestocht om de twee jaar in plaats van jaarlijks gaan organiseren”, klinkt het.

“Onze school verbindt de buurt”, weet ouderraadvoorzitter Filip Wouters (47). “We hebben op De Vijfwegen geen bakker of café. De spontane babbels gebeuren daarom aan de schoolpoort of op straat. Als ouderraad merken we dat er nood is aan extra mogelijkheden om elkaar ook buiten de schooluren te ontmoeten. Daarom gaan we – naast de organisatie van de Dwaallichtjestocht – net als onze collega’s van het Feestcomité De Vijfwegen voortdurend op zoek naar evenementen om wat leven in de brouwerij te brengen. We gingen daarvoor op zoek naar een concept waarbij we breder konden inzetten en niet alleen de ouders en de inwoners van De Vijfwegen, maar ook mensen van buiten De Vijfwegen konden bereiken. Bedoeling was een uniek concept te brengen. In afwachting van versterking voor de Dwaallichtjestocht gingen we op zoek naar ideeën voor een evenement dat wel haalbaar was. Tijdens één van onze vergaderingen rees het idee voor een avond stand-up comedy met praatcafé”, vertelt Filip Wouters.

‘Kerke Komiek’

“Ik heb al wat ervaring met het organiseren van een soortgelijke avond”, pikt bestuurslid Jesse Callens (35) in. “Ik ben uitbater van de Colliemolenhoeve in Oostnieuwkerke. Die doet dienst als bed & breakfast, maar de hoeve kan ook gehuurd worden voor allerlei evenementen. Ik ben zelf ook event planner. In die hoedanigheid richtte ik er een tijdje geleden een stand-up comedyavond in. Op onze avond zijn drie finalisten van Humo’s Comedy Cup te gast. Seppe Toremans, Stijn Vandermeeren en Stijn Verdegem zijn op zaterdag 23 maart om 19.30 uur te gast in de kerk op De Vijfwegen. De drie komen op onze avond hun nieuwste materiaal try-outen. Achteraf, vanaf 22 uur, kan er nog nagekaart worden in ons praatcafé. Ook wie geen tickets heeft is welkom. De toegang tot het praatcafé is gratis. Omdat onze avond plaatsvindt in de kerk van De Vijfwegen kreeg hij de naam ‘Kerke Komiek’ mee.”

“In het aanbevelingsrapport van het gemeentelijk kerkenbeleidsplan staat overigens vermeld dat de kerk op De Vijfwegen een gemeenschapshuis kan worden waarin De Vijfwegenaars elkaar ontmoeten en samen activiteiten opzetten”, weet Kevin Moeyaert. “De kerk is nog niet ontwijd en wordt momenteel nog gebruikt door de Roemeense orthodoxe geloofsgemeenschap”, besluit Callens.

Kaarten voor ‘Kerke Komiek’ kosten 15 euro per persoon en zijn te verkrijgen via bit. ly/kerkekomiek of via 0479/48.78.69. De opbrengst van de avond wordt gebruikt om de school te steunen bij hun activiteiten en de uitbouw van hun infrastructuur. Meer info bij Kevin Moeyaert via [email protected] of 0479/48.78.69. (Carl Bruneel)

The post Ouderraad organiseert stand-up comedyavond in kerk Vijfwegen: “Onze school verbindt de buurt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Voormalig bankdirecteur (47) van BNP Paribas Fortis in Oostende die klanten 3 miljoen euro armer maakte, moet groot deel terugbetalen

Bijna 11 jaar na de arrestatie van bankdirecteur Yves B. (47) uit Jabbeke is er voor het hof van beroep in Gent een punt gezet achter de ophefmakende zaak. Gesterkt door zijn vlekkeloze reputatie overtuigde hij jarenlang rijke klanten om hun geld te beleggen bij zijn vriend en kompaan Michel D. Hij beloofde hen woekerwinsten, maar stak het geld in

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »