Nieuw bestuur bij petanqueclub Bachten de Kupe: “Will Tura kwam de terreinen inhuldigen”

Petanqueclub Bachten de Kupe heeft een nieuw bestuur. Op de nieuwjaarsreceptie werd, naast de nieuwe bestuursleden, ook het activiteitenprogramma voor dit jaar voorgesteld.

Kersvers voorzitter Johan Louwagie was blij met de talrijke opkomst. Er was ook een ingetogen moment toen er vier kaarsjes werden aangestoken om de vorig jaar overleden petanquevrienden te herdenken: Jean-Pierre Stouf, Christine Notredame, Monique Cambier en Paul Verstraete.

Johan Louwagie blikt terug op het ontstaan van de club. “Enkele ouder wordende tennisleden/-spelers kwamen in 2001 op het idee om op vrijdagavond petanque te gaan spelen in plaats van te tennissen. Probleem was dat ze geen terreinen hadden en de stad Veurne wilde niet nog meer investeren in de sportaccommodatie. Door de relatie van erevoorzitter Freddy Capoen met wijlen Florimont Seru, en Freddy’s inbreng met het leveren van houten ‘treinbiels’ (dwarsliggers, red.), legde ‘Mong’ volledig gratis twee terreinen aan. Ze kregen de naam ‘Mongjes plein’ en ‘Guytjes plein’. Will Tura kwam de terreinen inhuldigen en een balletje werpen”, vertelt Johan.

Extra terreinen

“In de beginperiode waren er slechts een vijftiental leden. Frank Heyvaert fungeerde als voorzitter van de petanqueclub. Enkele ‘vrijdagavond’-vrienden vervoegden de oudjes en al vlug werd een derde terrein aangelegd. Later volgde een vierde, bij de ingang. De club groeide en zeker door het toedoen van voorzitter Hendrik Dobbelaere werden er, deze keer door de stad Veurne, twee terreinen aangelegd op de vroegere parking. Dat werd ‘Jacky’s plein’. Petanquespeler Jacky Antonissen overleed in 2016. In 2021 werden alle tennisvelden vernieuwd. Er kwamen nog vier petanquepleinen bij.”

Na 50 jaar in het verenigingsleven gaf Hendrik Dobbelaere nu de fakkel door. Johan Louwagie, tennis-, padel- en petanquespeler werd de nieuwe voorzitter. Nu leidt hij alles in goede banen, samen met zijn bestuursteam dat bestaat uit sportleider Xavier Debergh, materiaalmeester André Pinson, penningmeester René Duyck, terreinverzorger Johan Vermander, stille kracht Willy Notebaert, BBQ-man José Syryn en secretaris Freddy Van den Bossche.

Nieuwe website

De eerstvolgende winteractiviteit wordt een bezoek aan Jules Destrooper in Lo-Reninge met aansluitend de volksspelenroute in Het Boerenhol in Reningelst. “Eind maart gaan de wedstrijden van start en dit tot eind september”, zegt Johan. “Tien wedstrijden zullen de clubkampioen 2024 bepalen. Verbroedering met andere clubs staat ook op het programma. Nog dit: op de volledig nieuwe website van TCBK www.tcbk.be/ krijgt onze petanqueclub een eigen onderverdeling. Voor onze 60 spelende leden zijn er 10 petanquepleinen”, besluit Johan.

The post Nieuw bestuur bij petanqueclub Bachten de Kupe: “Will Tura kwam de terreinen inhuldigen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Wim Opbrouck zoekt strandbloemen

Wim Opbrouck is de curator van het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge. Hij is nu samen met zijn team volop bezig het Hof der Dingen vorm te geven dat er een vaste stek krijgt.
The post Wim Opbrouck zoekt strandbloemen appeared first on KW.be.

Lees meer »