MVC Puskas Ardooie werkt aan uitbouw

Bij minivoetbalclub Puskas Ardooie hebben ze bekermatchen achter de rug. De A-ploeg uit eerste nationale ging er in de kwartfinales van de Beker van België na het nemen van schepcorners uit. De B-ploeg uit vierde nationale kon zich wel kwalificeren voor de halve finale, in de Beker van Vlaanderen.

Loterij

Vorige vrijdag was het zowat de belangrijkste dag voor MVC Traiteur Neerhof Puskas Ardooie sinds het ontstaan in 2015. Zowel het A- als het B-team wisten zich voor de kwartfinales te plaatsen. De B-ploeg won na schepcorners (2-3) na een 3-3 op bezoek bij De Brinks Nevele. Men ontmoet in de halve finale op vrijdag 5 april in de sporthal van Geraardsbergen het plaatselijke Royal B. De A-ploeg speelde eveneens 3-3 bij reeksgenoot Assebroeke Brugge IF. De thuisploeg won na schepcorners (7-6) nadat Ardooie in de eerste reeks penalty’s zeer dicht bij een kwalificatie was omdat de laatste schepcorner, goed voor de kwalificatie, werd gemist. “Het nemen van strafschoppen blijft een loterij. Wie zich het meest het hoofd koel houdt, haalt het”; aldus Denny Decorte.

Puskas diende vorig seizoen tot de laatste speeldag te wachten om zekerheid te krijgen over het behoud in eerste nationale. Dit jaar hebben ze zich versterkt en doen ze nog mee voor een plaats bij de eerste vier, die recht geeft aan deelname aan de play-offs. “We bekijken het week per week. We hebben nu zes punten achterstand op Maldegem dat vierde staat. Het kan snel veranderen, ook al omdat zij nog bijna de volledige top van het klassement moeten bekampen. En vermits wij niet meer in de beker actief zijn, kunnen wij ons volledig op de competitie richten.”

Jeugdorganisatie

Het bestuur van Puskas maakt verder werk van de uitbouw van de club. “Qua structuur weten we heel goed waar we naartoe willen: een gevestigde waarde in eerste nationale waar we veel belang hechten aan een goede jeugdorganisatie, zodat we met alle ploegen plezier beleven en vooruitgang kunnen maken. Voor volgend seizoen zijn we zo goed als klaar met de A-ploeg”, klinkt het. (ACR)

The post MVC Puskas Ardooie werkt aan uitbouw is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik was nog geen twintig toen ik mijn borsten liet vergroten”: nieuwe docu onthult hoe het er écht aan toe ging bij ‘Baywatch’

Wie een rood badpakje ziet, denkt ook vandaag nog steeds metéén aan ‘Baywatch’. De tv-hit uit de 90’s lokte heel wat kijkers, ondanks de erbarmelijk slecht geschreven plot. Toch werd niemand teleurgesteld, want daar was Pamela weer – blond, rond én in slowmotion. Maar de waarheid achter die sprankelende zomervibes blijkt niet zo glamoureus. “Ik was nog geen twintig toen

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview in onze krant naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Omstreden Venezolaanse president Maduro verrast: ‘Dit jaar vieren we Kerstmis op 1 oktober’

Terwijl de aandacht van de wereld voor Venezuela zich richt op de gevolgen van een zeer omstreden presidentsverkiezing, de vervolging van critici van het bewind en het arrestatiebevel tegen de voormalige oppositiekandidaat voor het presidentschap, kondigde de Venezolaanse president Nicolás Maduro iets opvallends aan: hij besloot de viering van Kerstmis naar voren te halen en wel op 1 oktober.

Lees meer »

Meerderheid leerlingen VHSI Brugge vindt GSM-verbod geen slechte zaak

Sinds dit schooljaar geldt in het VHSI (Vrij Handels- en Sportinstituut) in Brugge een strikt GSM-verbod. Wanneer de leerlingen op school aankomen, wordt het mobieltje in een ‘Zakkie’ gestopt en verdwijnt het toestel voor de hele dag achter slot en grendel. We polsten tijdens de middagpauze van de eerste schooldag naar de reactie van enkele leerlingen op deze maatregel.

Lees meer »

“Hier is een half museum verdwenen”: 5 levensgrote beelden van Mechelse kunstenaars gestolen op begraafplaats

Op de stedelijke begraafplaats in Mechelen hebben koper- en bronsdieven 5 levensgrote beelden en tal van andere, kleinere versieringen gestolen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de stad Mechelen en de politie bevestigen het nieuws. In totaal zijn zo’n 50 grafzerken beschadigd. Tijdens de geplande rondleidingen langs de kunstwerken op Open Monumentendag komende zondag zal er aandacht zijn voor de

Lees meer »