Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal de Chaplin zeker missen”

Thomas Ghesquiere, een vaste waarde binnen het jeugdhuis, trekt de deur van ‘den Chaplin’ gedeeltelijk achter zich dicht. Thomas was jarenlang voorzitter en werkte het voorbije jaar nog mee als bestuurslid. “Ik ben inmiddels 27 jaar. Het is nu aan de nieuwe generatie om het jeugdhuis draaiende te houden.”

Wie de voorbije tien jaar in het jeugdhuis Chaplin in Sint-Eloois-Winkel over de vloer kwam, kent hoogstwaarschijnlijk ook Thomas Ghesquiere. “Ik ben sinds mijn zestiende verbonden aan het jeugdhuis. Ik was toen ook nog KSA-leider. Binnen het jeugdhuis zocht men nog naar bestuursleden. Doordat ik er vaak iets ging drinken, hapte ik toe. Ik ben altijd graag met uiteenlopende zaken bezig geweest. Ik hou van een druk leven en wou me inzetten voor de plaatselijke jeugd”, vertelt Thomas enthousiast. Hij werd al snel een dragende kracht binnen jeugdhuis Chaplin. De Winkelnaar werd al snel ondervoorzitter, iets later voorzitter. Een taak die hij acht jaar vol enthousiasme zou vervullen.

Vaak op teambuilding

Thomas blikt tevreden terug op de vele mooie jaren in het plaatselijke jeugdhuis. “Ik denk dat we mogen zeggen dat jeugdhuis Chaplin goed functioneert. De voorbije jaren waren er telkens heel wat enthousiaste mensen die mee het jeugdhuis draaiende hielden. Ik mocht samenwerken met goede besturen. We waren telkens goed op elkaar ingespeeld. We gingen vaak op teambuilding, daardoor kenden we elkaar goed en wisten we wat we aan elkaar mochten vragen.”

Thomas maakte in het jeugdhuis herinneringen voor het leven. “De voorbije jaren werden we uitgebreid betrokken bij de bouw van het nieuwe jeugdhuis, een nieuwe thuis voor de Winkelse jeugd. Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn met het nieuwe jeugdhuis waarover we nu beschikken. De vele festiviteiten die we organiseerden, blijven ook in mijn geheugen gegrift. Een aantal jaar geleden kwam Danny Fabry op bezoek tijdens het Weekend van de Chaplin. Enkele jongeren kwamen op het idee om op het dak van het jeugdhuis te klimmen.”

Engagementen

Vorig jaar volgde Fries Lapin Thomas als voorzitter van het Winkelse jeugdhuis op. “Ik ben er inmiddels al 27 en het is tijd voor een volgende fase in mijn leven. Ik zal het jeugdhuis zeker missen, tien jaar is een lange periode. Maar het is nu aan een volgende generatie om het jeugdhuis extra op de kaart te zetten en de Winkelse jeugd een leuke plek aan te bieden. Ik ben er van overtuigd dat zij daar ook zullen in slagen.”

Hoewel Thomas niet meer in het bestuur zetelt, zal hij af en toe toch nog over de vloer komen in het jeugdhuis langs de Gullegemsestraat. “Bij evenementen zoals het Weekend van de Chaplin of andere leuke activiteiten kom ik zeker nog langs om met een tevreden gevoel toe te kijken. Ondertussen probeer ik ook nog verder betrokken te blijven bij het lokale verenigingsleven. Ik zit ondertussen in het comité dat de Kasteelstraatfeesten organiseert en hoop in de toekomst ook aan de slag te gaan als vrijwillig brandweerman. Nee, mijn leven zal niet plots van vanalles naar niets meer gaan.”

Barman/vrouw gezocht

Met het verdwijnen van Thomas Ghesquiere blijft er wel een grote leegte achter binnen het jeugdhuis. Momenteel heeft jeugdhuis Chaplin maar een klein bestuur waardoor het voor de huidige bestuursleden niet altijd even gemakkelijk is om de deuren van het jeugdhuis elke week te openen. Jeugdhuis Chaplin is daarop op zoek naar mensen die af en toe eens het jeugdhuis willen open houden.

Meer informatie is te vinden via de Facebookpagina van jeugdhuis Chaplin. (Bert Feys)

The post Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal de Chaplin zeker missen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “Almachtige God”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »