COLUMN. Walter Van Steenbrugge gedraagt zich meer als een opruiende volksmenner dan als advocaat

Walter Van Steenbrugge moet zowat de duurste jukebox ter wereld zijn. Je stopt er enkele tienduizenden euro in en het speelt een plaatje af. Onwettig vonnis! Het Europees Hof van de Rechten van de Mens! Doofpot!

 

Meer krantenkoppen in België

Eerst zon en later wolken vandaag, maar het blijft droog. Maandag en dinsdag onstuimig herfstweer met regen en wind

Gisteren was het een beetje van alles: dan weer mooi en zonnig, dan weer buien en wind. Vandaag/zondag wordt het rustiger: het blijft de hele dag droog, met opklaringen en (vooral) wolkenvelden. En wat brengt de komende week? Opnieuw een beetje van alles, zo blijkt. Maandag wordt ons weer beïnvloed door een depressie, en die brengt veel regen en wind.

Lees meer »

Exclusief rapport: hoe goed scoort jouw gemeente?

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur: op zondag 13 oktober mogen we allemaal naar het stemhokje. KW maakt daarom de balans op. Krijgt jouw gemeentebestuur een voldoende? Welke projecten werden gerealiseerd, welke niet? Onze journalisten zochten het voor jou uit.
The post Exclusief rapport: hoe goed scoort jouw gemeente? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het plan van Israël met grondoffensief in Libanon: “Mikken niet op nauwkeurigheid, maar op maximale schade”

‘Beperkt’ en ‘lokaal’, zo noemt Tel Aviv het grondoffensief dat het Israëlische leger gisteren in Libanon startte. Maar volgens Midden-Oosten-expert Brigitte Herremans (UGent, UAntwerpen) is deze operatie allesbehalve beperkt. Bereikt het conflict de totale escalatie? “Israël zal de Gaza-doctrine – zoveel mogelijk militaire doelwitten aanvallen ongeacht de dodentol onder burgers – doorvoeren in Libanon.”

Lees meer »

Landelijke Gilde en Dimitri Vantomme organiseren eerste Oktoberfest

Op zaterdag 28 september slaan de Landelijke Gilde Moorslede en Dimitri Vantomme de handen in elkaar voor de eerste editie van het Oktoberfest in gc De Bunder. Wie op zaterdagavond 28 september gc De Bunder binnenstapt, waant zich even in München. “We starten de avond met een varkentje aan ‘t spit. Daarna kunnen de aanwezigen
The post Landelijke Gilde

Lees meer »

Gert Verhulst bijt van zich af na kritiek op ‘40-45’ in Nederland: “Deze productie is van levensbelang voor Studio 100″

Gert Verhulst (56) reageert voor het eerst op de kritiek die de Nederlandse versie van ‘40-45’ na de première kreeg. Het publiek was laaiend enthousiast en de grote kranten daar gaven allemaal vijf sterren, maar het was de Nederlandse historicus Tijmen Dokter die bijzonder kritisch leek achteraf. “Een indrukwekkende show, maar met de geschiedenis wordt een loopje genomen”, meent hij.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky: “Rusland bereidt nieuwe aanval op kerncentrales voor” – Brits minister van Buitenlandse Zaken noemt Poetin maffiabaas

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in een bijeenkomst van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gezegd dat Rusland “alleen kan worden gedwongen tot vrede” en dat de oorlog “niet met gesprekken kan worden bezworen”. Duitse bondskanselier Olaf Scholz zei eerder deze week voorafgaand aan een ontmoeting met de Oekraïense president nog dat hij geen langeafstandswapens naar Oekraïne zal sturen.

Lees meer »

Iraanse geestelijke leider: “Dood Nasrallah zal niet ongestraft blijven” – Opnieuw Hezbollah-topfiguur gedood, beweert Israël

De islamitische militie Hezbollah heeft zaterdagmiddag het overlijden van leider Hassan Nasrallah bevestigd. Israël meldde eerder op de dag dat Nasrallah omkwam bij een gerichte aanval in Beiroet. De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft er intussen voor gewaarschuwd dat de dood van Nasrallah “niet ongestraft zal blijven”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

LIVE WK VROUWEN. Nederland maakt er in gietende regen een slijtageslag van, Kopecky fietst alert mee

Vandaag gaat Lotte Kopecky in Zürich op zoek naar haar tweede regenboogtrui. Voor de uittredende kampioene is de wereldtitel reeds een afgevinkt doel op haar palmares en dat zou wel eens in haar voordeel kunnen spelen. “Het zorgt ergens wel voor een verlichting.” Rekent ze af met de Nederlandse brigade? En wie kroont zich in de elitewedstrijd tot wereldkampioen bij

Lees meer »

Israël wist exact waar hij zat en hoe groot zijn bunker was: dood van Hezbollah-leider Nasrallah is resultaat van jarenlang inlichtingenwerk

De Israëlische luchtmacht heeft de afgelopen week binnen 36 uur ongeveer 2.000 doelen getroffen in Libanon. Met als kers op de taart de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (64). Zijn dood en die van andere kopstukken van Hezbollah blijken het resultaat te zijn van jarenlang inlichtingenwerk door de Israëlische geheime dienst.

Lees meer »

Inflatie stijgt weer boven 3 procent

De inflatie in België is in september gestegen naar 3,06 procent. Dat meldt statistiekbureau Statbel. Onder meer hogere prijzen voor elektriciteit en aardgas speelden een rol. Het Federaal Planbureau had wel gerekend op een hogere opstoot naar 3,4 procent.

Lees meer »