Brasserie Maison 3 gaat op zoek naar overnemer

Guanaël Caigny, Jill Vannieuwenhuyse en Oktay Cevik openden in 2020 brasserie-tearoom Maison 3 in de Ieperstraat 3. Het trio gooit nu noodgedwongen de handdoek in de ring. De zaak blijft wel zeker open tot er een overnemer gevonden is.

Guanaël (45), Jill (28) en Oktay (35) openden Maison 3 op 1 oktober 2020, maar moesten op 18 oktober, nauwelijks een halve maand later, al meteen de deuren te sluiten omwille van de coronapandemie. Het trio wist Maison 3 na de coronasluiting op te bouwen tot een bloeiende zaak.

Zowel Guanaël als Jill en Oktay hebben een verleden in frituur-restaurant De Flitspaele in Handzame.

“Ik werkte er veertien jaar en nam De Flitspaele in 2015 over van mijn moeder”, vertelt Guanaël, “Jill, die mijn vrouw is, en Oktay waren er ook aan de slag. Nadat ik een hersenbloeding had gekregen, besloot ik de zaak van de hand te doen. De Flitspaele werd nadien te druk voor mij en heeft behoorlijk wat personeel, wat ook voor stress zorgt. Samen met Jill besloot ik naar iets kleiners uit te kijken. Uiteindelijk kwamen we hier in Staden terecht.”

Doktersadvies

Guanaël runt de keuken in Maison 3. “Het was de bedoeling dat ik het na mijn hersenbloeding in een kleinere zaak rustiger aan zou kunnen doen”, aldus Guanaël. “De laatste maanden zijn echter heel druk geweest, en dat voel ik ook. Mijn dokter heeft me aangeraden om te stoppen met Maison 3, en eigenlijk volledig te kappen met horeca. Vandaar onze beslissing om er de stekker uit te trekken. De zaak is momenteel dan ook over te laten. Dat betekent niet dat we onmiddellijk stoppen met Maison 3. We blijven in ieder geval open tot er een overnemer is”.

Guanaël heeft nog geen onmiddellijke toekomstplannen, eens Maison 3 overgenomen is. “Ik zal voor mezelf moeten uitmaken waar mijn toekomst ligt. In eerste instantie ga ik een tijdje rusten. Daarna zien we wel.” (BCH)

The post Brasserie Maison 3 gaat op zoek naar overnemer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »